Home Office Avantajları ve Dezavantajları Neler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Home Office çalışma özellikle son dönemlerin en popüler konularından birisi olarak öne çıkıyor. Büyük şirketler bile son dönemlerde home Office çalışma yöntemini tercih ediyor. Bu çalışma sisteminin ise çeşitli olumlu ve olumsuz yanları bulunuyor.

Başlıklar

Home Office Çalışma Avantajları Neler?

Bu sistemin tüm dünyada tercih edilmesinin sebebi pek çok avantajı barındırmasıdır. Bunlardan ilki maliyeti oldukça düşürmesidir. Sektör ne olursa olsun, home office birçok açıdan giderlerin azalmasını sağlamaktadır. Bu hem işverenler hem de çalışanlar için geçerlidir.

Zaman yönetimini iyi yaptığınız sürece evinizin konforunun tadını çıkarmanız ve ailenizle daha çok vakit geçirmeniz olanaklı hale gelmektedir.

İş yerine ulaşmak için bir yerden bir yere gitmenize gerek yoktur. Bu da yol masrafınızın cebinize kalması anlamına gelmektedir. Ayrıca gitmeniz gereken bir ofis olmadığı için sürekli yeni kıyafetler almanız da gerekmez.

Şirketlerde çok sayıda insan çalıştığı için ister istemez dikkat dağılabilmektedir. Ev ortamında böyle bir durum söz konusu değildir.

Home Office Çalışma Dezavantajları Neler?

Home office çalışma bir süre sonra sosyalleşmenizi zorlaştıracak hale gelebilmektedir. Konfor alanından çıkmanız zorlaşır.

En büyük dezavantaj ise ev konforuna kapılmaktır. Bu bitirilmeyen işler, hissedilen yoğun stres ve motivasyon kaybı olarak kendini gösterecektir. Bu nedenle zaman yönetimini iyi yapmak gerekmektedir.

İş yerindeki dikkat dağıtıcılar farklı olsa da ev için de bu durum söz konusudur. O an yapmanız gerekemeyen bir ev işi bile bazen çalışmadan kaytarmak için bahane olabilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!