İBB Öğrenci Yurt Başvuru Şartları Nedir? Ücretler Ne Kadar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB yurt başvuruları 22 Ağustos’tan itibaren başlamıştı. 622 kişi ve 3 yurt kapasitesi ile başlayan İBB yurt hizmeti, bu yıl yeni yurt açarak 10 yurt ile devam edecek. Haberin ardından öğrenciler İBB öğrenci yurduna başvuru koşullarını merak etti. Peki, İBB öğrenci yurtları başvuru şartları ve ücretleri nedir?

İstanbul Belediyesi (İBB) daha fazla öğrenci almak için çalışmalarına hız verdi. Geçen yıl 622 öğrenciyi yedi yeni yurtta ağırlayan İBB, yatak sayısını 2.800’e çıkaracak.

Başlıklar

İBB Yurt Başvuru Tarihleri

Online başvuru formu 28 Ağustos 23.59’a kadar açık durumda olacak. 15-21 Eylül tarihleri ​​arasında (5 iş günü) ana liste öğrencileri ve 23-29 Eylül tarihleri ​​arasında (5 iş günü) ön liste öğrencileri ise 09.00-19.00 saatleri arasında kayıt yaptırabileceklerdir.

İBB Yurt Başvuru Şartları

İBB öğrenci yurtları için başvuruların başlamasının ardından pek çok öğrenci yurt başvuru koşullarını da araştırmaya başladı. İBB yurt başvuru şartları ise şöyle:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Öğrencinin önlisans programına ya da lisans programına kayıtlı olması,
  • Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun İstanbul içerisinde bulunuyor olması,
  • Öğrencinin ailesinin İstanbul il sınırları içerisinde yaşamıyor olması.

İBB Yurt Ücretleri

İBB öğrenci yurtlarında bu sene de öğrencilere kahvaltı ve akşam yemeği verilecek. İBB yurt ücretleri ise kahvaltı ve  akşam yemeği dahil aylık 950 TL olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!