İcralık Borçlara Devlet Desteği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşanan son dakika gelişmeleri ile icralık borçlara devlet desteği yapılacağı açıklandı. Bu haberin üzerine vatandaşlar haberin ayrıntılarını merak etti.

Haciz sorununu ve düşük gelirli haciz sorununu çözmek için tasarlanmış iki paketin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak kararname, yaklaşık 6 milyon vatandaşın 30 milyar liralık idari borcunu tasfiye edecek. Ülkeler elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için sözleşmelerden borç alırlar. Dar gelirli vatandaşların 2.000 TL’ye kadar olan icralık borçları yeni tasarı ile sıfırlanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından değerlendirilen düşük gelirlilere yönelik yardım paketi kapsamında icra ve haciz konularının çözümüne yönelik paketin detayları ortaya çıkmaya başladı. TBMM’ye sunulacak ve kanunlaşacak olan icralık borç destek paketi, yaklaşık 6 milyon kişinin yaklaşık 30 milyar liralık borcunu tasfiye edecek.

İcra Takibinden Düşecek

Anlaşmaya varılması halinde yaklaşık 6 milyon hanenin borcu 2 bin TL meblağa kadar indirilecek. Bu amaçla aileye borçlu olan şirket, icra için ileri sürülen alacağını hesapta gider şeklinde gösterilecek ve ilgili vergiden mahsup edecektir. Dolayısıyla vatandaşların borçları bu ölçüde kamu maliyesinden ödenmektedir.

Devlet, yaklaşık 6 milyon vatandaşın 30 milyar liralık borcunu kapatacak. Elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi tüm temel ihtiyaçlar adına yapılmış olan borçlar devlet tarafından üstlenilecek. Buna ek olarak varlık yönetim şirketi tarafından gerçekleşen icra borçlarının da 2.500 TL’lik kısmı da üstlenilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!