İkinci El Araç Satışlarında Fiyatlar Kısmen Düştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaşlar tarafından hem sıfır araç fiyatları hem de ikinci el araç fiyatları araştırılırken konuya ilişkin yeni yeni gelişmeler duyuruldu. Yeni arabalar için 6+6 kuralından sonra, insanlar kullanılmış araba pazarının durumu hakkında endişelenmeye başladı. İkinci el araba satışları %45 düştü, ancak bu durum fiyat bazlı %5-10 düşmüş oldu.

Araba alıcıları hakkında da önemli veriler vardı. Türkiye’nin online ikinci el otomobil ve hafif ticari araç pazarı, Temmuz ayında %5-10 düşüşle satışlarda aylık bazda %45 düşüş yaşadı.

ÖTV indirimlerini bekleyen ve bu doğrultuda araç almak isteyen vatandaşlar, araba almak için bekleyiş süreci içerisine girdi. Bu doğrultuda da araç alım satımları diğer aylara göre geriledi.  

En Çok Volkswagen Tercih Edildi

Geçtiğimiz ay Türkiye online ikinci el otomobil pazarı noktasında en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu. Passat en çok satan binek otomobil modeli ve Doblo ise en çok satan hafif ticari araç modeli oldu.

10.571 Ford, 5.284 Opel, 5.196 Hyundai, 5.134 BMW, 4.968 Peugeot, 4.896 Mercedes-Benz ve 3.000,833 Toyota ilk on araç satışı içerisine girdi.

Ulaşılan verilere göre Türkiye’de ikinci el araç piyasası ve sıfır araç piyasasında geçen ay 102.806 adet araç satıldı. Satışlar Haziran ayına göre %45, geçen yıl Temmuz ayına göre %29 ve son üç yılın ortalamasına göre %41 düştü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!