İkinci El Otomobil Satışı İçin Yeni Düzenleme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkinci el otomobil satışları için yeni bir düzenleme yapıldı. Gece yarısı çıkan karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Çıkan karara göre ikinci el araba satışları bir karara bağlandı. Hükümet tarafından çıkarılan bu kararın ikinci el otomobil satışlarında yapılan haksızlıkların önüne geçilmek istenmektedir.

Başlıklar

İkinci El Otomobil Piyasasında Dengelerin Değişmesi Beklenmekte

Yapılan karar ile yürürlüğe girecek olan düzenleme ile otomobil ve arazi taşıtlarının 15 Eylül 2022 tarihine kadar pazarlanması ve satılması mümkün hale gelecektir. Bu tarihe kadar satılacak araçlar ile ikinci el piyasasında rahatlamanın oluşacağı beklenmektedir.

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre yapılacak olan ikinci el araçların satışları ilk tescil tarihinden 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmediği sürece 1 Temmuz 2023 tarihinden önce yapılamayacaktır.

Açıklanan Tarihin 6 Ay Uzama İhtimali Bulunmakta

Satışı yapılacak olan araçların ilk tescil tarihlerinden 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023 tarihinden önce yapılamayacağı kararı bulunmaktaydı. Bakanlık açıklanan bu kararı daha da uzatabilir. Bakanlık yetkileri arasında 6 ay kadar uzatılması yetkisi bulunmaktadır.

Yapılan düzenlemeler sadece otomobil ve arazi taşıtları için yapılmıştır. Dolayısıyla kamyon, otobüs gibi taşıtlar bu karar içerisinde yer almamaktadır. Hükümler Ticaret Bakanı tarafından yürütülecektir. Adil olmayan satışların önüne geçebilmek adına denetimler yapılacaktır. Ayrıca vatandaşların adil olmayan bir satış ile karşılaşması durumunda yaptıkları şikâyetler de dikkate alınacaktır. İkinci el araba satışları için yapılan düzenleme ile saha denetimlerinin de arttırılması beklenmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!