İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

AmSnzx8A scaled 1 1536x1024 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmplantlar, eksik dişlerin yerine kullanılmakta olan ve çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalardır. İmplant tedavisi olmak isteyen hastalarda bu vidaların üst kısmına protezler yerleştirilir. Bu tedavinin en büyük avantajı ise diğer dişlere hiçbir şekilde zarar vermemesidir. Bu sayede diğer dişlerde herhangi bir kesilme durumuna gerek kalmaz. İmplantlar tıpkı bir kök görevi görerek, doğal dişleriniz gibi yemek yemenizi, konuşmanızı ve gülümsemenizi sağlar.

Başlıklar

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

İmplant tedavisi kimlere uygulanabilir noktasında öncelikle bu tedavi olmak isteyen hastanın 18 yaş ve üzeri bir yaşta olması gerekiyor. Buna ek olarak hastanın çene kasları ve yüz gelişimini tamamlamış olması da büyük bir önem arz ediyor. İmplant öncesinde hastaların bir röntgeni çekilir ve tedaviye engel herhangi bir durumun olup olmadığı kontrol edilir. Diyabet hastalarının implant yaptırmak istemeleri durumunda hastalıklarının düzene girmiş olması gerekir. Buna ek olarak kan sulandırıcı içermekte olan ilaçları düzenli olarak kullananlardan tedavi öncesi bu ilaçları kullanmayı bırakması istenir.

İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi nasıl yapılır konusunda çekilen röntgenin ışığında bir tedavi süreci belirlenir. Tedavide hastaya hafif bir sedasyon verilir. Dişlerin ve çene kemiklerinin ölçüsüne göre eksik dişlerin yerlerine uygun protezler oluşturulur. Hastanın çene kemiği kısmına titanyum vidalar yerleştirilir ve ardından bu vidaların üzerine oluşturulmuş olan protezler yerleştirilr.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!