İngiltere Başbakanı Liz Truss Kimdir?

s25gtww755k6vepef26q7jllsi sixteen nine
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boris Jojnson’un istifa etmesinin ardından, İngiltere ülkesinde yeni başbaşkan belli oldu. Muhafazakâr Parti üyeleri ve kullanmış oldukları oylar neticesinde seçimi kazanan kişi Liz Truss oldu. Bunun üzerine pek çok kişi internet üzerinden İngiltere Başbakanı Liz Truss kimdir sorusunu araştırmaya başladı.

Seçimin ardıdan Liz Truss artık hükümeti kurmakla yetkili olacak ve ülkenin yeni başbakanı olarak tüm sorumluluklarını yerine getirecek.

İngiliz tarihinin üçüncü kadın başbakanı olan Truss, ilk açıklamasında “Kampanyam aracılığıyla Muhafazakâr Parti’ye aday olacağım ve ülkeyi Muhafazakâr Parti olarak yöneteceğim” dedi.

 Truss, enerjiye ve Ulusal Sağlık Hizmetine çözüm getirmenin altını çizdi.  Truss, Boris Johnson’a saygılarını sunarken, “Vergileri azaltmak ve ekonomiyi büyütmek için cesur bir planımız olacak” dedi.

Liz Truss Kimdir?

1975 yılı Oxford doğumlu olan Liz Truss, hemşire bir anne ve matematik profesörü bir babanın kızı. Truss, ailesinin “solcu” bir görüşe sahip olduklarını ancak kendisinin bu aile geleneğini devam ettirmek istemediğini belirtiyor.

Oxford Üniversitesi felsefe, politika ve ekonomi mezunu olan Liz Truss; öğrencilik yıllarında gerçekleşmiş olan çoğu siyasi faaliyete katılım göstermiş. Siyaset hayatına ise önce Liberal Demokrat daha sonrasında ise Muhafazakâr safta devam etmiş. 2011 yılında ilk kez siyasete tam anlamı ile atılmış olan İngiltere Başbakanı Liz Truss, o yıllarda yapılan seçimlerde milletvekili olamamış. Liz Truss ayrıca 2021 yılından beri de Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunmuştur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!