İngiltere Sağlık Sisteminin Çöküşü

İngiltere Sağlık Sisteminin Çöküşü
İngiltere Sağlık Sisteminin Çöküşü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hastanelerdeki sağlık çalışanı ve uzmanların eksikliği nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşayan İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri tarihin en kötü zamanlarını yaşadığını dile getirdi. Yaşanan eksikliğin rakamsal ifadesine bakıldığında sağlık sisteminin oldukça zor zamanlar yaşayabileceği sonucuna varılıyor.

Başlıklar

Eksiklerin Sayısı

Yapılan açıklamada yaklaşık 12 bin doktorun ve 50 binden fazla hemşirenin eksikliğinin yaşandığı dile getiriliyor. Yayınlanan raporda seçilen yeni başkanın bu konuyla acil şekilde ilgilenmesi ve öncelik listesine alması gerektiğinin de altı çizildi.

Covid Riski

Yaklaşan kış ve sonbahar dönemleri göz önüne alındığında covid vakalarında yaşanması muhtemel artışların bu tabloyu daha da tehlikeli bir hale getirebileceği üzerinde duruluyor. Sağlık sistemi her ülkede farklı sorun ve eksiklikler ile gündeme gelirken birkaç senedir yaşanan pandemiden kaynaklı eksiklerin olabileceği yönünde yorumlar yapılıyordu.

Ama ilan edilen rakamların ve üzerinde durulan tehlikelerin hafife alınmayacak kadar önemli olduğu vurgusu bulunuyor. Uzman doğum uzmanı sayısındaki artışa da çözüm aranması gerekiyor. Daha çok istihdam ve uzun vadeli çözümler için planlamalar yapılması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!