Instagram 450 Milyon Euro Ceza Aldı

3f88207f1f6c1e2a77cd638b05e6852c 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya platformu Instagram, pek çok kitle tarafından tercih ediliyor. Bu kitleler arasında gençler ve ayrıca çocuklar da bulunuyor.

Son gelişmelere göre en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan ve her geçen gün daha fazla kitleye ulaşan Instagram, çocukların mahremiyetini ihlal etmekte olduğu gerekçesi ile 450 milyon Euro para cezası aldı. 

İrlanda’da bulunan Veri Koruma Komisyonu (DPC), ABD merkezli kurulmuş olan Meta teknoloji şirketine ait olan Instagram sosyal medya uygulamasına GDPR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) ihlal etme gerekçesi ile 450 milyon Euro para cezası verildi. Sosyal medya platformu Instagram’ın çocuklara ait ola e-posta adresleri ve ayrıca telefon numaralarını yayınladığı iddia ediliyor. Bu durum neticesinde de çocukların gizliliği apaçık ihlal edilmiş oluyor.

2020 Yılında da Soruşturma Açılmıştı

Veri Koruma komisyonu, geçmiş olduğumuz 2020 yılında da sosyal medya platformu Instagram’a soruşturma açmıştı. Soruşturmanın nedeni ise bu sosyal medya platformunu kullanmakta olan tüm gençlerin hesap ayrıntılarının işleyişiydi.  Veri Koruma Komisyonu (DPC), sosyal medya platformu Instagram platformunun özellikle de 13 ve 17 yaş arasındaki üyeleri öne sürmüştü. Bu üyelerin, e-posta adresi ve telefon numarası gibi pek çok kişisel bilgileri tam olarak nasıl işlediğine ve ne derece saklamakta olduğuna odaklanmıştı. Bu soruşturma kapsamında ayrıca uygulamanın gizlilik ayarlarına da değinilmiş, hesap gizlilik ayarları genel ve özel olarak ayarlanarak derinlemesine incelenmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!