Instagram Sayfa Reklamı Nasıl Verilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram sosyal medya kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih edilen bir platformdur. Ancak son zamanlarda reklam vermek amacıyla tercih edilen bir platform olmuştur. Instagram’da reklam vermek büyük markalara ve küçük işletme sahiplerine oldukça avantajlı görülmektedir. Çünkü Instagram kullanıcı sayısı oldukça fazladır.

Başlıklar

Business Manager Hesabının Bağlanması

Instagram’da reklam verebilecek bir sayfa olabilmek için Business manager hesabına ihtiyaç duyulur. Bu hesap ile işletme hesabı açılması mümkün olur. Facebook for business sayfasında en alt kısımda bulunan seçenekle başlanabilmektedir. Reklamı yapılacak ürünlerin eklenmesi ve gerekli bilgilerin doldurulması gereklidir. Instagram hesabının business manager ile bağlanması gereklidir. Business setting bölümünden Instagram acoount kısmına tıklanıp, gerekli boşluklar doldurulduğunda Instagram ve Facebook hesapları birleştirilir.

Power Editör Kısmı ile Instagram Reklamının Oluşturulması

Power editör kısmına gidildiğinde Instagram’da reklam verilip verilemeceği anlaşılır. Artı kısmına tıklayarak kampanya oluşturulmaya başlanabilir kampanya oluştur bölümü seçilmelidir. Web sitesine tıkla, video görüntüle ve mobil uygulama indir gibi seçenekler ile daha çok tıklanma kazanılması mümkündür.

Instagram sayfa reklamı için belirlenen bütçe sisteme girildiğinde günlü ya da aylık ne kadar reklam verilebileceği anlaşılır. Yerleştirme ile Instagram’da yayınlanacak içeriğin hangi kısımda yayımlanacağı seçilecektir. Bu seçim ile reklam beklentileri ve bütçelerine özgü ödeme yapılması mümkündür. Tüm adımlar tamamlandığında reklam ikonuna tıklayarak nasıl göründüğüne bakılması sağlanır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!