iOS 16 Beta 5 Yayınlandı! Özellikleri Neler?

ios 16
ios 16
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, iOS 16 Beta 5 güncellemesini yayınladı. Apple, önümüzdeki yıl Eylül ayında bir etkinlikte yeni üyeleriyle iPhone 14 serisini duyuracak. Elbette bu cihazların kullandığı iOS sürümü geçtiğimiz Mart ayında piyasaya sürüldü.

Apple’ın yazılım mühendisliği başkan yardımcısı Craig Federighi, “iOS 16, iPhone deneyiminizi değiştirecek güncellemeler içeren oldukça geniş bir kapsamlı bir sürümdür” dedi.

Apple, bugün yayınladığı iOS 16 Beta 5 sürümü ile iPhone X’e Face ID’yi getirerek eski pil yüzdesini geri getirdi. Ancak ekran boyutu sebebi ile şimdilik sadece mini olmayan modellerle paylaşılacağını lütfen unutmayın.

Önceki nesil modellerde mevcut durumda olan pil yüzdesi, bir sayı yerine bir sembol olarak görüntüleniyor ve kullanıcının bir tahminde bulunmasını gerektiriyordu. Simgeden yüzde 60 mı yoksa yüzde 67 mi olduğunu söylemek çok zor. Ancak bugünden itibaren yüzde gösterimi yeni simge tasarımına geri döndü. Yani artık Kontrol Merkezi’ni aşağıya doğru çekmenize gerek yok.

iOS ve iPadOS Cihazlara Beta 5 Kurulumu

Önce geliştiriciler yerine genel beta sürümünü bekleyebilirsiniz. Ancak, anında erişim istiyorsanız, geliştirici bir hesapı açmanız gerekir. Bunun için Apple’a yılda 99 dolar ödemeniz gerekiyor.

Ancak, zaten bir geliştirici hesabınız varsa, en son beta sürümünü Apple Developer Center’dan indirebilirsiniz. Uygun profil cihazınıza indirildikten sonra, Sistem Ayarlarının Yazılım Güncelleme bölümünde kurulum işlemini tamamlayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!