İran İthalatta Kripto Paraya Geçti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralara karşı katı tutumunu değiştiren İran için kripto paralar gündem olmaya devam ediyor. Kripto paraların yasaklanması ve ardından tekrar kullanıma açılması ile İran gündemdeki yerini koruyor. İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Reza Fatemi Amin tarafından yapılan açıklamaya göre İran ithalat için kripto para kullanımına izin verileceği dile getirildi.

Başlıklar

İran İthalatta Kripto Para Kullanımına Geçiyor

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Reza Fatemi Amin tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada kripto para için yeni bir tutum dile getirildi. Yapılan açıklamaya göre Tahran’ın ithalat için ABD doları ve Euro yerine kripto para birimin kullanacağının resmen onaylandığı dile getirildi. Bakan tarafından yapılan açıklamalarda yakıt ve enerjinin nasıl sağlanacağı gibi konular da dahil olmak üzere kripto varlıkların kullanacağına dair tasarıların bulunduğunu öne sürdü.

Kripto Para Kullanımı Yaygınlaşıyor

İran bu ayın başında ilk resmi ithalat siparişini kripto para kullanarak vermiştir. 10 milyon değerinde ithal sipariş verildi. Dijital varlıkların yardımı ile ABD tarafından uygulanan yaptırımlardan kurtulmak amaçlanmaktadır. Bu şekilde kripto para kullanımı sonucunda ABD kısıtlamaları bulunan diğer ülkeler ile de ticaret mümkün olmaktadır.

Eylül ayı sonuna kadar İran’da kripto para birimleri gibi uygulamalar dış ticarette yaygın olarak kullanacaktır. Ayrıca kripto para ile kısıtlamalardan kurutulmak mümkün olduğu için petrol, denizcilik gibi sektörler de ticaretin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır. İran üzerinde petrol, denizcilik, bankacılık gibi alanlarda ambargo uygulanmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!