İran’da Bitcoin ve Kripto Para Ödemeleri İçin Yeni Düzenleme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tahran yönetimi tarafından yapılan açıklamalara göre kripto para ticaretine dair yeni düzenlemeler yapıldığı açıklandı. Düzenleme yapılmasının nedeni İran’da maruz kalınan global yapıtımlardır. Bu düzenlemeler ile global yaptırımların önüne geçmek amaçlanıyor.

Başlıklar

İran Ticaret Bakanı Açıklama Yaptı

İran Ticaret Bakanı Seyed Reza Fatemi Amin tarafından yapılan yeni düzenleme için açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yeni düzenleme ile lisanslandırma, enerji temini gibi kripto paralar ile ilgili pek çok konunun netleşeceği dile getirildi.

Düzenleme ile tüccarlar tarafından İran’a ithal edilen ürünlerin ödemesinin kripto para ile yapılmasının önü açılacak. Bu şekilde ABD tarafından uygulanan ambargonun önüne geçilmesi hedefleniyor. Haftalar öncesinde İran Ticaret Geliştirme Örgütü tarafından ilk ithal otomotiv siparişinin kripto para ile yapılacağı onaylanmıştı. İran’ın kripto paraya karşı yaklaşımının değiştiği görülüyor.

Kripto Paraya Karşı Yaklaşım Değişiyor

Aylar öncesinde kripto paranın yasaklanması dünyada büyük bir yankı uyandırmıştı. Ancak kripto paralar son zamanlarda oldukça değerli bir konumda. Ülkede yapılan nükleer silah yatırımları dolayısıyla ABD başta olmak üzere birçok ülke tarafından İran’a ambargo uygulanıyor. İran ise kripto paraları kullanarak ülkeyi ambargo etkisinden kurtarmak istiyor. Bu durumda kripto paralar İran için bir zorunluluk haline geldi.

Ülkeye karşı uygulanan yaptırımlarda gevşemeye gidildiği durumda Tahran Hükümeti’nin kripto paralara karşı yaklaşımın değişme ihtimali vardır. Çünkü kripto paralar otoriter yönetimlerde hoş olan bir durum olarak görülmüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!