İskemi Nedir, Neden Olur?

74eau5mKqk6lZjtxQS4R8g
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İskemi tedavisi nasıl yapılır ani ölümleri ve kalp krizlerini etkilediğinden merak edilen bir konudur. Dünya üzerindeki ölümlerin büyük çoğunluğunun kalp rahatsızlıkları sonucu yaşandığı bilinir. Ani kalp krizleri ve bunları tetikleyen hastalıklar, beklenmeyen ölümlerin başlıca sebeplerindendir. İskemi, ani kalp rahatsızlıkları sonucu ölüme ve inmeye sebebiyet verebilecek bir hastalıktır.

İskemi Nedir?

Ani kalp rahatsızlıkları ve vücut akışındaki dengenin bozulması, ani ölümlere ve ciddi hasarlar bırakan rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bunlardan bir tanesi de İskemi rahatsızlığıdır. İskemi nedir bu aşamada merak edilen ve cevaplanması gereken bir konudur. İskemi, belirli bir dokudaki kan akışının zayıflaması, ya da bu kan akışının tamamen durma noktasına gelmesi ile, kandaki ve vücuttaki oksijen sayısını vücut için yeterli olamayacak seviyeye indirmesidir.

Oksijen miktarı azalan kan damarları, pıhtılaşma ya da plak oluşumuna sebep olabilir. Bu durum da nihai olarak damar lümeninin tıkanıklığı sonucunu getirir. Vücudun her bir hücresi ve her bir organı farklı yapısal özellikler taşır. Bu yapısal özelliklere bağlı olarak ihtiyaç duyulacak oksijen miktarı da farklılık gösterir. Sonuç itibari ile, kanda düşen oksijen miktarı ve yeterli oksijeni taşıyamama durumu için, her bir hücre birbirinden farklı direnç gücü gösterir.

Dolayısı ile bu durumdan alınacak hasar da farklılık gösterir. Vücutta, yapısal özellikleri sebebi ile oksijene daha çok ihtiyaç duyan organlar, en çok hasarı görenlerdir. Bu hasar sonucu İskemi rahatsızlıkları meydana gelebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!