İskemi Tedavisi Nasıl Yapılır?

blood everything you need to know
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İskemi rahatsızlığı, kandaki oksijen miktarının düşmesi sonucu, oksijene maximum ihtiyaç duyan vücut organlarında meydana gelen doku hasarı durumudur. Bu durumda iskemi tedavisi, ihtiyaç duyulan organa, yeterli oksijenin taşınması ile sağlanır.  Oksijen yetersizliği sonucu tıkanan damar lümenlerinin açılarak, oksijenin gerekli seviyede gerekli yere ulaşması hedeflenir.

Bunun gerçekleşebilmesi için farklı yöntemler vardır. Kan akışının düzenlenip oksijen miktarının eski seviyeye gelmesi için ilaç tedavisi uygulanabilir. İlaç tedavisinin yeterli sonuç vermeyeceği düşünülen durumlarda, anjioygrafi ya da by pass ameliyatları ile bu durum gerçekleştirilebilir. İskemi hastalığının en kısa sürede tedavi edilmesi, tıkanıklık sonucu fazla oksijene maruz kalan ya da yeterli oksijen seviyesine ulaşamayan organlarda hasar bırakmasını önlemek amacı ile önemlidir.

İskemi Belirtileri

Damar tıkanıklıkları ve plak oluşumları sonucu, kandaki oksijeni organlara yeterli miktarda sağlayamaması sonucu ortaya çıkan istemi, en hızlı şekilde tedavi edilmelidir. Oksijen miktarının düşmesi ile en çok rahatsızlık yaşayan ve direnç gösteremeyen organların başında kalp gelir. Kalp, iskemi rahatsızlıklarının en sık görülebileceği organdır. Bu rahatsızlıklara yol açabilecek iskemi belirtileri nelerdir bilinmesi gerekir.  İskemi nedenleri sonucu ortaya çıkabilecek belirtiler; çarpıntı, nefes darlığı, halsizlik ve yorgunluk hali, kusma ve bulantı, görme ve konuşmada zorluk, bilinçte bulanıklık, denge bozuklukları, kasılma ve kişilik değişiklikleri olarak sayılabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!