İŞKUR TYP alımları ne zaman? Şartlar Neler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞKUR TYP alımları Toplum Yararına Program olarak personel alımıdır. MEB okullarına güvenlik ve temizlik personeli alınacak. Ayrıca personel sayısı 60 bin olarak belirtilmişti. Bu nedenle başvuru ekranı sıklıkla ziyaret edilmekte.

Başlıklar

İŞKUR TYP Alımları Ne Zaman Yapılacak?

60 bin kişinin alınacağı belirtilmişti. TYP programı kapsamında MEB okullarına alınacak güvenlik ve temizlik personellerinin okullar açılmadan önce alınması beklenmekte. Bu noktada okullar 12 Eylül’de açılacağı için pek çok kişinin İŞKUR TYP alım tarihi hakkında meraklı bekleyişi söz konusudur. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada MEB okullarında kırtasiye, temizlik, onarım işlemleri gibi bütçelerin yollandığı açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından temizlik işlerinde çalışacak 60 bin kişinin de okulların açılması ile göreve başlayacakları dile getirilmişi. Bu nedenle Eylül ayından önce alımların yapılması beklenmektedir.

İŞKUR TYP Şartları Nelerdir?

TYP programına katılım için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu noktada İŞKUR TYP şartları arasında ilk madde başvuracak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gereklidir. Ayrıca İŞKUR’a kayıtlı olması gereklidir. Programa dâhil olacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması da belirtilen şartlar arasında yer almaktadır. Ayrıca kişilerin sigortalı olmaması şartı aranmaktadır. Başvuracak olan kişilerin emekli ya da malul maaşı alıyor olmamaları istenmektedir. Son olarak öğrenci olmama şartı aranmaktadır. Ancak açık öğretim öğrencileri kabul edilmektedir. Tüm şartları sağlayan kişiler TYP programına dâhil edilebilir ve başvuru yapabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!