İsrail ile Yeni Dönem Başlıyor, Karşılıklı Büyükelçi Atanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu dün İsrail ile yeni dönem başladığını resmen duyurdu. Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile düzenlenmiş olan basın toplantısında her iki ülkenin karşılıklı olarak bir büyükelçi atayacağı öğrenildi.

İsrail Başbakanı Yair Lapid bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin tamamen normale döneceğini söyledi.  İsrail Başbakanı Yair Lapid, Türkiye ile ilişkileri normalleştiren bir açıklamada, “Bu, İsrail ve Türk halkları arasındaki bölgesel istikrarı ve dostluğu teşvik eden önemli bir gelişmedir.” Dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavşoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı basın toplantısında bu iki ülke arasındaki ilişkilere dair son derece önemli açıklamalarda bulundu: “Bu çalışmaların sonucunda İsrail’den olumlu bir adım geldi. Türkiye, İsrail’e Tel Aviv’e büyükelçi atama kararı aldı. Gelecekte atanacak büyükelçiler ile ilgili olarak atanacak büyükelçilerin isim ve listesinin Cumhurbaşkanı’na sunulmasının ardından süreç resmen başlayacak. İkili ilişkilerin geliştirilmesi konusu da son derece önemlidir. Bir yandan dediğim gibi Filistin, Kudüs ve Gazze’nin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Mesajımızın doğrudan Tel Aviv’deki büyükelçilik düzeyinde iletilmesi de önemlidir. Sonunda hayırlısı olsun.”

ABD’den de İsrail İçin Açıklama Geldi

Kararın ardından ABD’nin Ankara büyükelçiliği sosyal medya hesaplarından “İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi kapsamında Türkiye ve İsrail’in ortak büyükelçi atadığı haberlerini memnuniyetle karşıladıklarını” söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!