İstiklal Caddesi’nde Patlama!

Istiklal Caddesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstiklal Caddesi‘nde meydana gelen patlama sonucunda ölü ve yaralılar olduğu açıklandı. İstanbul’un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Patlamaya ilişkin olarak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından açıklama paylaştı.

Başlıklar

İstiklal Caddesi’ndeki Patlama Sonrası Vali Yerlikaya’dan Açıklama

İstiklal Caddesi’nde patlama sonucu can kaybı ve çok sayıda yaralı bulunduğu öğrenilirken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçesi Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana geldiğini duyurdu. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerinin sevk edildiğini belirten Vali Yerlikaya, can kaybı ve yaralıların bulunduğunu ifade ederek, gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da patlamaya ilişkin olarak bir mesaj yayınladı. İstiklal Caddesi’ndeki patlama ile ilgili olarak emniyet ve sağlık ekiplerine yardımcı olunması çağrısı yapan İmamoğlu, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulmasının zaruri olduğunu vurguladı. Tüm ekiplerin bölgede çalışmalara başladığını belirten İmamoğlu, daha sonra sağlıklı bilgilendirme yapacaklarını aktardı.

taksim

Terör Eylemi İhtimali Üzerinde Duruluyor

Patlamanın şiddetli meydana gelmesi dolayısıyla bölgede panik yaşanırken, patlama sesinin Beşiktaş ve Şişli’den duyulduğuna ilişkin bilgiler alındığı kaydedildi. Patlamanın ardından cadde tamamen kapatılırken, polis ekiplerinin çevredeki incelemesinin sürdüğü ve hiç kimsenin caddeye alınmadığı öğrenildi. Patlamanın bir giyim mağazasının önünde meydana geldiği aktarılırken, kaldırım taşlarının patlamanın şiddeti ile birlikte yerinden söküldü öğrenildi. Görgü tanıkları ise çevredeki binaların camlarının patladığını belirtti. Hafta sonu olduğu için İstiklal Caddesi’nde büyük bir kalabalık olduğu belirtilirken, patlamanın ardından cadde üzerinde polis helikopterinin uçtuğu görüldü. Haber kaynaklarına göre, patlamanın nedeninin canlı bomba olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Polis ekipleri patlama sonrası çevredeki tüm kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Ayrıca bomba yüklü bir çantanın bırakıldığı konusunda da araştırmalar yapan uzmanlar, terör eylemi ihtimali üzerinde duruyor.

patlama

Patlama İle İlgili Soruşturma Başlatıldı

Diğer yandan, meydana gelen patlamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın terör soruşturması başlattığı öğrenildi. İstiklal Caddesi’ndeki patlama esnasında yaşanan panik ve korku cep telefonu kameralarına yansıdı. Bir vatandaşın kaydettiği görüntülerde patlama sesinin duyulduğu ve alevlerin bir anda yükseldiği görülürken, vatandaşların panikle kaçtıkları ekrana yansıdı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!