Jandarma 7500 Sözleşmeli Uzman Erbaş Alıyor

0x0 jandarmaya yuzunu taniyan plaka sorgulayan gozluk 1513081173290
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından pek çok farklı branşta sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacağına dair bir açıklama geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan şartlar ve detayları ile birlikte tam 7500 uzman erbaş alınacağı belirtildi.

Jandarma Genel Karargâhı 6.605 jandarma, 11 devriye memuru, 14 pilot, 250 sağlık görevlisi, 200 muharip, 10 hava kuvvetleri, 400 lojistik, 10 asker olmak üzere toplam 7.500 uzman erbaşı alınacağını duyurdu. Bu gelişmelerin ardından ise pek çok vatandaş uzman erbaş alım şartları ve detaylarını araştırmaya başladı.

Jandarma Uzman Alımı Başvuru Şartları Neler?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar ve cinsiyeti erkek olanlar sözleşmeli uzman erbaş 2023 alımı için başvuru yapabilir. Diğer şartlar ise:

  • Ortaokul (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar KPSS puanı ile başvurabilirler. Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans derecelerine sahip olan ve KPSS sonucu olmayan adaylar başvuruda bulunamazlar.
  • Mesleki yeterlilik başvurusunda bulunan ilköğretim (ortaöğretim) mezunlarından KPSP puanı aranmaz ve başvuru kılavuzunda bulunan esaslar doğrultusunda adaylar değerlendirilir.
  • Adaylar eğitim durumlarına göre yalnızca tek bir tercih yapabilme hakkına sahiptirler.
  • Zorunlu askerlik yoktur. Ancak askerlik hizmeti sırasında başvuranların (Astsubaylar ve sözleşmeli erler dâhil) birlik komutanı tarafından düzenlenen yeterlilik belgesinden 80 puan ve üzeri puan almaları gerekmektedir.
  • 167 cm ile 210 cm arasında olmak şartı ile ve referans kılavuzundaki boy-kilo oranı tablosunda gösterilen değerler dâhilinde değerlendirme yapılacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!