Kabine Toplantısı Sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklamalar

kabine toplantisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 16:30’da başladı ve saat 20:00’da sona erdi. Kabine toplantısında gündeme gelen başlıklar arasında başörtü için AKP’nin anayasa teklifi, esnaf ve sanatkârlara verilecek destekler, gıda fiyatları ile ilgili atılacak adımlar, terörle mücadele ve milli güvenlik konuları yer aldı.

Başlıklar

Kabine Toplantısı Gündeminde Milli Güvenlik Konuları

Kabine toplantısı gündeminde iç ve dış tehditlerin değerlendirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle Yunanistan kullanılarak ülkemize karşı sergilenen hasmane tutumlarla ilgili tavrın tekrar ilan edildiğini vurguladı.

Hemen her kabine toplantısında olduğu gibi bugün de savunma ve güvenlik konularındaki son gelişmeleri değerlendirdiklerini söyleyen Erdoğan, ülkemizin sınır güvenliği ve milletimizin huzuru konusunun önceliklerinin en başında yer almakta olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahip olduğumuz yetişmiş insan gücü, donanım ve teknolojik imkânlar sayesinde her alanda olduğu gibi güvenlik hususunda da kimsenin inayetine muhtaç olmadan başımız dik bir şekilde kendi işimize bakabildiğimize dikkat çekti.

Başörtüsü Konusu

Geçtiğimiz çarşamba günü mecliste yapılan AKP grup toplantısında CHP Genel Başkanı tarafından gündeme getirilen ve kamuda başörtüsü ile çalışma hakkı olarak bilinen bu konuda önemli değerlendirmelerde bulunduklarını aktaran Erdoğan, tarihi bir çağrı yaptıklarını hatırlattı. Meselenin çözümü için doğrudan Anayasa güvencesi altına alma teklifinde bulunduklarını belirten Erdoğan, 2008 yılında Meclis’te 411 oyla kabul edilen ve daha sonra CHP Genel Başkanı’nın imzası ile açılan dava neticesinde Anayasa Mahkemesince iptal edilen bir düzenleme bulunduğunu söyledi. Bu düzenleme temelinde aile kurumunun güçlendirilmesini de içeren daha kapsamlı bir anayasa değişikliği hazırlığı yapmaları için talimat verdiğini aktaran Erdoğan, konu meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl bir tutum içerisine gireceğini hep birlikte göreceklerini söyledi.

erdogan 2

Ekonomik Politikalar ve Gelişmeler

İstihdam odaklı ekonomi programı sayesinde resesyon tehlikesinin giderek daha yüksek sesle konuşulduğu bir dönemde insanımızın işini, aşını ve geleceğini güvence altına aldıklarını söyleyen Erdoğan, işsizliğin 9,6 ile tek haneli rakamlara gerilerken, istihdam sayımızın ise 31 milyonun üzerine çıkarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduğunu vurguladı. Hükümetleri döneminin ortalama enflasyonunun % 13 iken, son günlerde yaşanan sıkıntıların farklı siyasi ve sosyal saiklerin tetiklemesi ile ortaya çıktığını hatırlatan Erdoğan, enflasyonla mücadele sürerken her kesimden insanın hayat pahalılığının yol açtığı refah kaybını telafi edecek adımları da birer birer attıklarına dikkat çekti.

“Doğalgaz depolarımız %100 dolu”

Enerji alanında da önemli adımların atıldığı bir süreçten geçildiğini vurgulayan Erdoğan, doğalgaz depolarını %100 doldurarak talepteki muhtemel artışlara ve beklenmedik kesintilere karşı hazırlığın yapıldığını kaydetti. Erdoğan, Azerbaycan ve ülkemizin birlikte Avrupa’nın enerji arz güvenliği için de kritik öneme sahip kapasitenin yıllık 16 milyar metreküpten 2 kat artışla 32 milyar metreküpe çıkartacak çalışmalara başladıklarını söyledi. Libya ile yapılan Hidrokarbon Anlaşması ile bu ülkenin kıta sahanlığındaki petrol ve türevlerinin çıkartılması konusunda yeni bir işbirliği alanı oluşturulduğu bilgisini veren Erdoğan, ayrıca Umman, Katar, Endonezya, Cezayir, Nijerya, Malezya, Kazakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile enerji alanında yeni iş birliklerinin önünü açacak temaslarda bulunduklarını kaydetti.

toplanti

Üniversite Öğrencilerine, Esnaflara ve Genç Girişimcilere Müjde Verdi

Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacaklarını belirten Erdoğan, yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde yaklaşık 15 bin öğrencinin ailelerinin yanına onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin edeceklerini söyledi.

Başlattıkları girişimci kredilerinden 52 bin kişinin 10 milyar liralık bir kaynağa ulaşarak yaralanmış olduğunu hatırlatan Erdoğan, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına atıfla başlatılan yeni bir kredi destek paketi ile esnaf ve sanatkârların huzurunda olduklarını ifade etti. Esnaflar için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vade ile ve %7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlattıklarını söyleyen Erdoğan, kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, işyeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükselttikleri bilgisini verdi.

Genç girişimcilerin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin lira yükselttiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş sınırını da 30’dan 35 e çıkarttıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak, Halkbank’tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflara 6 aya kadar geri ödemesiz ve 36 aya kadar vadeli % 4 faizli kredi ile borcunu tasfiye imkânı sağlayacaklarını aktardı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!