Kalorisi Az ve Tok Tutan Yiyecekler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıklı beslenmek ve diyet yapmak oldukça fazla azim gerektiren bir konudur. Bu nedenle kalorisi az ve tok tutan yiyecekler tercih edilmelidir. Bu tür yiyecekler tüketildiğinde sağlıklı beslenmek ya da diyet yapmanın zorluğu ortadan kalkacaktır. Besinlerin içerisinde bulunan protein, posa ve lifler ile tok kalmak mümkün olacaktır.

Başlıklar

Yumurta

Yumurta içesinde bulunan yüksek protein ile mucizevi bir besindir. İnsan vücudu içerisinde üretilemeyen 9 aminoasit yumurta içerisinde bulunuyor ve yumurta sindirildikten sonra bağırsaklarda iştah bastırıcı hormonların salınması tetiklenmiş olacaktır.

Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi içerisinde bulunan yüksek lif içeriği ve su emme kapasitesi dolayısıyla tok tutan yiyecekler arasında yer alır. Beta-glukan gibi çözünebilir lifler mide içerisine su çekmeye yardımcı olmakta ve uzun süre tok kalmayı sağlamaktadır.

Az Yağlı Etler

Et, tavuk, hindi ve balıkta yüksek miktarda tokluk hissini geciktiren makro besin proteinler bulunur. Yüksek protein ve az yağ içermelerinden dolayı uzun süre tok kalmak mümkün olmaktadır.

Tatlı Patates

Bir kâse haşlanmış ya da fırınlanmış tatlı patates bir dilim ekmek ile aynı kaloriye sahiptir. Antioksidanlardan oldukça zengin olan tatlı patates yüksek su ve posa içeriği dolayısıyla uzun süre tok kalmaya ve az yemeye yardımcı olmaktadır.

Kurubaklagiller

Kurubaklagiller bitkisel protein kaynağıdır. Fasulye, nohut, börülce ve mercimek gibi kurubaklagiller içeriğinde bulunan posa ve protein ile diyet silahı olarak görülürler. Dirençli nişasta içerikleri ile diğer karbonhidratlara oranla daha yavaş dolaşıma girer.

Yeşil Yapraklı ve Kükürtlü Sebzeler

Yeşil yapraklı ıspanak, maydanoz ve roka gibi yeşil yapraklı sebzeler ve brokoli ve lahana gibi kükürtlü sebzeler yüksek posa ve su içerirler. Yüksek hacimlere sahip sebzeler düşük enerjiye sahiptir. Kilo verme ve tokluğu sağlayabilirler. Ayrıca çiğneme ve yeme süreçleri uzun olması dolayıyla daha az kalori alınacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!