Kamudaki Sözleşmeliye Kadro İçin Tarih Belli Oldu!

284 001 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamuda çalışan yüz binlerce personel kadro beklemekteydi. Bu noktada kamudaki sözleşmeliye kadro için çalışmaların hızlandığı öğrenildi. Özellikle aynı işi yapanların arasında bulunan ücret farkının ortadan kaldırılması hedefleniyor. Bu çalışma 600 bin kişiyi kapsayacak. Özlük haklarının eşitlenmesi hedefleniyor.

Başlıklar

Ekim’de Meclise Gelmesi Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın arasında bir toplantı gerçekleştirilmişti. Yapılan toplantıda sözleşmeli personele kadro konusu da gündeme getirildi. Bu toplantı kapsamında 4/C’den 4/B’ye geçen sözleşmeli personelin hizmet sürelerinin tamamının dikkate alınması dile getirildi. Ayrıca eğitim durumlarına uygun kadrolara geçirilmeleri de dile getiren talepler arasında yerini alıyor. Söz konusu çalışmanın bu ay içerisinde tamamlanması ve Ekim ayında Meclis’te gündeme gelmesi beklenmekte.

Kadro 600 Bin Kişiyi Kapsıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçen haftalarda bir açıklamada bulunmuştu. Yaptığı açıklamasında sözleşmelilerle ilgili olarak ilk ele alınacak olan dosya olduğu dile getirildi. Ayrıca isteğe bağlı olarak kadro hakları verileceği söylenmiştir. Gerekli haklardan mahrum kalındığı ve bu hakların o kişilere sağlanması gerektiği vurgulandı. Bu konu için bakanlık bünyesinde özel bir ekip oluşturulmuştu.

 Ekip tarafından yapılacak olan düzenleme neredeyse tamamlanmak üzere. Çalışma tamamlandıktan sonra her detay kesinleşecektir. Kamuda nerdeyse 600 bin sözleşmeli personel bulunuyor. Ancak çalışmanın belirli dönemde işe başlayan ve belirli kurumlarda olanlarını kapsayacağı düşünülüyor. Çalışma Meclis’e getirildiğinde tüm detaylar kesinleşecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!