Karbonhidratın Vücuda Etkileri Nelerdir?

dengeli beslenmede bilinmesi gereken besin ogeleri nelerdir karbonhidratlar gelgez
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük beslenme programının önemli bir kısmında bulunan karbonhidratın vücuda etkileri nelerdir sorusunun yanıtıtüketim yapılmadan önce bilinmelidir. Her vücudun yapısı birbirinden farklıdır. Bu oranda her vücudun ihtiyaç duyduğu karbondioksit miktarı da farklı olmalıdır. Alt hastalıklar ve bağışıklık, bünye farklılıkları, farklı ihtiyaçlar ve sonuçlar doğurabilir. Karbonhidratlar, vücuttaki glukoz seviyesi üzerinde önemli ölçüde etkilidir. Karbonhidratlar aynı zamanda b vitamini, kalsiyum ve yüksek lif de içerir.

Özellikle diyet dönemlerinde, karbonhidrat düşman olarak görülür ve kaçılması gerekir algısı vardır. Bu algı oldukça yanlıştır. Diyet dönemlerinde ve normal hayat düzeninde, işenmiş karbonhidratta uzak durulmalı ve doğal karbonhidrat içeren besin tüketimi yapılmalıdır. Gün içinde öğünlere yerleştirilmesi gereke karbonhidrat miktarı kişiden kişiye değişiklikler gösterir. Bu değişiklikleri sağlayan faktörler, yaş, metabolizma hızı, günlük hareket potansiyeli gibi etkenlerdir.

Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir?

Sağlıklı ve düzenli bir yaşam tarzı için karbonhidrat tüketiminden uzak durulmalıdır oldukça yanlış bir algıdır.  Sağlıklı ve düzenli beslenmede, işlenmiş karbonhidrattan uzak durulmalı ve doğal karbonhidrat içeren besinlere yönelim sağlanmalıdır. Doğal ve sağlıklı beslenmek için, karbonhidrat içeren besinler nelerdir sorusunun cevabı verilmelidir.

Bezelye, yulaf, kinoa, patates, muz, nohut, işlenmemiş kuruyemişler, elma, gibi besinler, doğada hazır halde bulunan ve işlenmemiş besinlerdir. Bu besinlerin tüketimi, vücuda ihtiyaç duyduğu karbonhidrat miktarını sağlayacaktır. Bunun dışındaki işlenmiş gıdalardan yüksek miktarda alınan karbonhidratlar, vücut için oldukça zararlıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!