Kas Yanması Nedir, Nasıl Geçer?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemen hemen herkes hayatında bir kez olsun kas yanması problemi ile karşı karşıya kalır. Bunun sonucunda internette sık sık kas yanması nedir sorusu araştırılır.

Kaslarda yanma, ısınma yapılmadan yapılan yorucu egzersizler sonucunda görülen yaygın bir sorundur. Genellikle kişi bir süre dinlendikten sonra bir süre sonra geçer. Kaslarda yanma çeşitli akut veya kronik hastalıklardan da kaynaklanabilir. Uzun sürmüyorsa, sosyal aktivitelere ve günlük hayata müdahale ediyorsa bir an önce bir uzmana başvurup uygun tedaviyi almak gerekir.

Kas Yanması Neden Olur? Tedavisi Nedir?

Kaslarda yanma nedir sorusunun ardından kas yanması tedavisi nedir, yanma neden olur gibi sorular da gündeme getirilir. Kaslarda yanma problemi le karşı karşıya kalınmasının en büyük nedenlerinden biri WHO‘ya göre diyabet hastalığıdır.

Diyabet iki kategoriye ayrılır: konjenital diyabet ve edinilmiş diyabet. Pankreasın sağlıklı bir insandaki gibi kan şekerini düzenleyemediği durumlarda görülür. Şeker hastaları için uzun yıllardır tedavi olmasına rağmen, hipergliseminin bazı olumsuz yanları vardır. Nöropatik ağrı bu olumsuzlukların en önemlisidir.

Kaslarda yanma tedavisi noktasında mümkün mertebe kaslarda yanma için geliştirilmiş olan merhemler ve kremler tercih edilmelidir. Kaslarda yanma durumu mevcut olduğunda bir süre egzersiz rutini değiştirilmeli ve istirahat edilmelidir. Buna ek uzmanlar tarafından acil bir çözüm önerisi olarak sıcak kompres ve soğuk kompres uygulamaları da son dere önerilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!