Kazandibi Nasıl Yapılır?

0x0 lezzetli ve pratik kazandibi tarifi 1557237922436
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün yayınlanmış olan MasterChef kaptanlık oyununda yarışmacıların kazandibi tarifi hazırlamalarının ardından kazandibi tarifi ve detayları internet üzerinde araştırılmaya başlandı. Geleneksel Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan kazandibi tarifini kusursuz bir şekilde yapabilmek için pek çok püf noktaya dikkat etmek gerekiyor.

Başlıklar

Kazandibi Malzemeleri

Kazandibi malzemeleri ve ölçüleri; kazandibi tatlısının çok daha kusursuz bir şekilde yapılabilmesi için büyük önem taşıyor.

  • Süt (6 su bardağı)
  • Toz şeker (1 su bardağı)
  • Tereyağı (1 yemek kaşığı)
  • Pudra şekeri (2 tatlı kaşığı)
  • Mısır nişastası (3 yemek kaşığı)
  • Pirinç unu (3 yemek kaşığı)
  • İsteğe göre tarçın

Kazandibi Nasıl Yapılır?

Kazandibi nasıl yapılır noktasına gelince, öncelikle sütü, mısır nişastasını, pirinç ununu ve toz şekeri derin bir tencere içerisinde karıştırın ve iyice çırpın.

Malzemelerin tümü iyice karıştırılıp çırpıldıkta-n sonra derin tencerenizi ocağın üzerine koyun. Kısık ateşte karışım tıpkı muhallebi gibi bir kıvam alana kadar karıştırmaya ve çırpmaya devam edin.

Kazandibi tatlısının en önemli özelliklerinden biri dip kısmının biraz yanık olmasıdır. Dibinin yanık olabilmesi için bir tepsiyi ocağa alıp yine ocağın altını açın.

Hazırlamış olduğunuz muhallebiden 1 kepçe ölçüsü kadar alıp tepsiye yerleştirin. Tepsideki muhallebi ile pudra şekeri ve isteğinize göre tarçını karıştırın. Tüm bu işlemlerin ardından ise tepsiye eşit miktarda yayın ve tepsinizi çevirerek tatlınızı pişirin. Kalan muhallebiyi de aynı şekilde ekleyin. Son olarak buzdolabında dinlendirin ve dilediğiniz rulo şeklini verin. Afiyet olsun…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!