Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Referandum Teklifine Yanıt

kemal kilicdaroglu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başörtüsü ile ilgili olarak yaptığı referandum çağrısına yanıt verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kanun teklifini destekle, ne referandumu… Kaçmazsan bu iş çözülür” karşılığını verdi.

Başlıklar

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter Hesabı Üzerinden Yanıt Verdi

CHP Lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün yapılan başörtü konusundaki referandum çağrısına Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından paylaşım yaparak, “Ne oldu, çakma Orban’lık mı yapacaksın Erdoğan? Burası Türkiye, Macaristan değil. Kanun teklifini destekle, ne referandumu… Kaçmazsan bu iş çözülür; erkekler kadınların giyim kuşamını konuşamaz hale gelir. Var mı sende o cesaret?” ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı kastettiği dikkat çekti.

erdogan 6

Erdoğan’ın Referandum Çağrısı

Malatya’da dün düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada gerçekleştirdiği konuşmada, CHP Genel Başkanı’nı kastederek, başörtüsü düzenlemesi konusunda referandum çağrısında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun ABD Ziyaretinin Ardından

Öte yandan, ABD ziyareti ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun Kasım ayı başında İngiltere ve Almanya’ya da ziyarette bulunacağı, bu ülkelerde ABD ziyaretine benzer ziyaretler gerçekleştirileceği öğrenildi. Avrupa’da da önemli bilim insanları ile görüşeceği, üniversiteleri ve bilim merkezlerini ziyaret edeceği öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun, ziyaretlerini tamamlamasının ardından Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına yönelik yeni bir ekonomi vizyonu açıklayacağı, bu vizyon kapsamında bilim ve teknolojiye daha fazla değer verileceği kaydedildi.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun görüşme gerçekleştirdiği bilim insanlarıyla daha çok bir araya gelerek birlikte çalışmalar yaptığı liyakatli insanları ön plana çıkaracağı öğrenildi. CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Ekim günü yaptığı açıklamadaki “Ben ülkemizi bu çukurdan çıkartacak kendi bilim insanlarımızla büyük koalisyonumuzu gençlere göstermek istedim” sözlerine dikkat çekildi.

chp 1

Altılı Masanın Hükümet Programı Çalışmaları

Diğer taraftan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kasım ayında açıklayacağı programın altılı masadan bağımsız ve CHP’nin kendine ait çalışması olduğu belirtildi. Ayrıca, altılı masanın Kasım ayı içerisinde ortak Cumhurbaşkanı adayına yönelik hükümet programı çerçevesinde yaptığı çalışmalarda girilen son durumun paylaşılması beklenirken, her partinin kendi içerisinde de ortak hükümet programı için ayrı olarak çalışmalarına devam ettiği aktarıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Londra'da Yeni Video Paylaşımı » Teyakkuz Haber 5 Kasım 2022, 09:46

    […] temaslarında dört gündür Türkiye için yatırımcılarla konuştuğunu dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak dünyada toplam 5 trilyon dolarlık fon yöneten […]

    Cevapla
Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!