Kentsel Dönüşüm Kira Desteği Arttı! Nasıl Başvuru Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan, Esenler Kentsel Dönüşüm Projeleri konulu konuşmasında, 2022 Kentsel Dönüşüm Kira Desteği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ülkemizin yüzde 71’i deprem bölgelerinde yaşıyor, vatandaşlar kentsel dönüşüm için ne kadar kira yardımı yapıldığını merak ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel yeniden yapılanma kiralarına destek açıklamasıyla çok sayıda vatandaşın yüzünü güldürdü.

Başlıklar

Kentsel Dönüşüm Kira Desteği Ne Kadar Oldu?

Bakan Kurum, kentsel dönüşüm için kira sübvansiyonlarının %30 artarak 1.500 TL’ye çıktığını söyledi.

Eski kiralama destek ücreti 1.150TL idi.  Bakan Krum ayrıca şunları söyledi:

 “Promosyonda ilgi ve satın alma desteği var. Bu eylem ev fiyatlarının ve kiraların daha da düşmesine neden olacaktır. Kampanyaya katılan işletmeler dönem içinde fiyat değiştirmemeyi kabul ederler.”

Ayrıca Bakan Kurum tarafından, işletmelere verilen desteğin 400 bin TL’den 600 bin TL’ye çıkacağı, belediyelerin ise %50 oranına yaklaşan bir faiz desteği alacağı belirtildi.

Kentsel Dönüşüm Kira Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kentsel dönüşüm kira desteği başvurusu nasıl yapılır noktasına gelince öncelikle nüfus cüzdanınızın bir kopyası gerekli olacaktır.

  • Kiracı veya kısıtlı temel hak sahibi nezdinde kayıtlı her türlü su, elektrik, telefon veya doğalgaz faturası veya mukim kayıt ofisinden alınan adrese istinaden mukim kayıt ofisinden alınan bir örnek mukim olduğunuzu gösterir.
  • İstanbul, İzmir, Bursa ve diğer illerin Devlet Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri’nin Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Daireleri’ne başvurarak adrese dayalı olan nüfus kayıt örneği ibraz edilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!