Keratin Bakım Nedir? Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Keratin Bakım nedir, nasıl yapılır?

Evde keratin bakımı, özellikle güzellik merkezlerinde ve kuaförlerde saç bakım fiyatlarının son zamanlarda sürekli artış göstermesinden sonra araştırılan konulardan bir tanesi haline geldi. Güzellik ürünleri satan mağazalardan veya eczanelerden alınacak tek kullanımlık, ufak keratin saç ürünleriyle evde keratin bakımı yapmak isteyen kişi sayısı arttı. Ancak bireyler yanlış bir işlem yapıp saçlarına zarar vermemek için, keratin bakımın nasıl yapıldığı konusunda araştırma yapıyorlar.

Keratin bakım yapmak aslında son derece kolay bir işlemdir ve sadece birkaç saatinizi alır. Doğru adımlarla yapıldığında saçlar için mucizevi sonuçlar verebilen bu ürünle saçların daha sağlıklı bir hale gelmesi, daha gür uzaması, daha parlak gözükmesi de mümkün hale gelir. Peki, nedir bu keratin bakım? Evde keratin bakım nasıl yapılır?

Başlıklar

Keratin Bakım Nedir?

Keratin Saç bakımı nasıl yapılır?

Keratin, saç bakımında kullanılan kimyasal bir ürün çeşididir. Saçların daha gür, daha parlak ve daha sağlıklı olması için kullanmanın faydaları kanıtlanmıştır. Keratin ürünleri günümüzde birçok saç bakım merkezinde, kuaförde veya güzellik merkezinde sıkça kullanılmaktadır. Keratin bakımın faydaları sırasıyla şu şekilde sıralanabilir;

  • Keratin ürünleriyle yapılacak saç bakımı; daha sağlıklı saçların yanı sıra daha parlak görünümde ve pul pul toplanmalardan arındırılmış canlı saçlara sahip olmak için idealdir.
  • Saçlardaki kuruluğu ve kabarıklığı da alacak bir bakım türüdür.
  • 4-5 ay kadar kalıcı olan ve saçları kırılma, kopma, kabarma sorunlarından kurtaran en iyi saç bakımları arasında yer alır.

Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Keratin saç bakımı nasıl yapılır?

Keratin ile saç bakımı yapabilmek için öncelikle “Keratin serumu” ürününe sahip olunmalıdır. Bu ürün güzellik merkezlerinde, bakım ve güzellik ürünü satan mağazalarda, eczanelerde bulunabilmektedir. Keratin serumu aracılığıyla saçlara bakım yapabilmek için uygulanması gereken adımlar sırasıyla şu şekildedir;

  1. Öncelikle, her zaman kullanılan normal bir şampuan ile saçlar yıkanmalıdır.
  2. Saç yıkama esnasında saçlar taranmalı, şampuan saç diplerine dek iyi bir şekilde dağıtılmalıdır.
  3. Bir veya iki defa şampuanla saç yıkandıktan sonra, güzelce durulanmalıdır.
  4. Keratin serum, temizlenmiş ve ardından taranmış saçların sadece diplerine olacak şekilde sürülmelidir.
  5. Sürülen serum, saç diplerine değdirilmemeli ve sadece saç uçları için kullanılmalıdır.
  6. Ardından saçlar güzelce ince bir tarak ile taranmalı, kurutma sürecine geçilmelidir.
  7. Saçları kurutmak için kurutma makinesi tercih edilebilir. Kullanım esnasında saçlar taranmaya devam edilmelidir.
Keratin saç bakımı evde nasıl yapılır?

Keratin serum saç bakımı yapabilmek, yüksek bakım ücretlerine karşın evde saç bakımını tercih edenler için oldukça kolay ve zahmetsizdir. Sizler için keratin saç bakım aşamalarını sıraladık. Bunun yanı sıra yaz ayında daha iyi saçlara sahip olmak için şu yazımızı da okuyabilirsiniz; Yazın Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!