Kılıçdaroğlu’nun ABD Ziyareti Bugün Başlıyor

kilicdaroglu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim tarihlerini kapsayan ABD ziyaretine bugün başlıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret çerçevesinde Boston ve Washington’da çeşitli temaslarda bulunacağı belirtildi.

Başlıklar

Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatöründen Açıklama

Kılıçdaroğlu‘nun 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği ABD ziyareti ile ilgili olarak İletişim Koordinatörü Ömer Topsakal, CHP’nin ikinci yüzyıl vizyonu çerçevesinde yapılacak bir ziyaret olduğu ifadesini kullandı. ABD’nin bu vizyon yolculuğunun sadece ilk durağı olduğunu vurgulayan Topsakal, dünyadaki diğer duraklarla devam edileceğini ve tamamlanmasını takiben ülkemizde tüm ayrıntıların paylaşılacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun Ziyaret Programı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörü Ömer Topsakal, ABD ziyareti öncesinde açıklama yaparak bazı bilgiler paylaştı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye seviye atlatacak ve ülkenin her yerindeki potansiyeli açığa çıkaracak bir program üzerinde çalışmakta olduğu bilgisini veren Topsakal, bu sürecin ilk durağının ABD’ye ekibi ile birlikte yapacak olduğu seyahat olduğunu söyledi. Seyahat programının Boston’daki Massachusetts Institute of Technology ve Harvard University’e yapılacak olan çalışma ziyaret ile başlayacağı bilgisini veren Topsakal, programın daha sonra Washington D.C.’de bulunan önemli bilim, teknoloji, insan hakları ve sivil toplum kuruluşlarına yapılacak ziyaretlerle devam edeceğini ifade etti.

abd

CHP lideri bu ziyaret kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, Türk toplumu yöneticileri, siyasiler ve akademisyenlerle bir araya gelecek ve 11 Ekim’de önemli bir konuşma gerçekleştirecek. John Hopkins Üniversitesi’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Kulübü tarafından düzenlenen “Yaklaşan Türkiye Seçimleri Etkinliği”nde konuşacak olan CHP liderinin burada 6’lı masada yapılan çalışmalar ve muhalefetin 2023 seçimlerinde nasıl bir strateji ortaya koyacağı ile ilgili önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

“Büyük Vizyon”

Ömer Topsakal, söz konusu ziyaretin Türkiye’nin ihtiyacının bulunduğu yeni nesil altyapı, beceri, finans ve teknolojilere ulaşmasını kapsayacağını belirterek, bu ziyaret için Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının vizyonu olduğu ifadesini kullandı. Bu büyük vizyonun ülkenin umudunu geri kazandıracağını ve ekonomik fetret dönemine son vereceğini vurgulayan Topsakal, incelikli bir çalışma ürünü olan vizyonun dünyada ve ülkemizde süren adaletsizliğe karşı insanlığın ortak vicdani itirazını da içerisine alan bir refaha ulaşma planı olduğunu belirtti.

topsakal

CHP Genel Başkanı’nın ABD ziyareti kapsamında insanlığın ortak değerleri ile teknolojik ve bilimsel gelişmelere yönelik görüş alışverişinde bulunacağını ifade eden Topsakal, ABD ziyaretinin ardından yeni ziyaretler gerçekleştirileceğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük vizyon yolculuğu kapsamında yapacağı tüm seyahatlerin basın mensupları ve vatandaşların şeffaflıkla bilgilendirileceğini söyleyen Topsakal, bu vizyonun bir ekip tarafından uzun çalışmalar sonunda hazırlandığını kaydetti. 13 Ekim’de Türkiye’ye dönecek olan Kemal Kılıçdaroğlu’na aralarında CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin de olduğu bir heyet eşlik edecek.

İcazet Alma Tartışması

Diğer yandan, CHP liderinin ABD’ye yapacağı ziyareti ile ilgili olarak icazet alma tartışmaları ortaya atılmıştı. Kılıçdaroğlu ise, ABD ziyaretinin icazet almak için değil, bilim ve teknolojideki gelişmeleri görmek, neoliberal politikalara karşı çıkan ve sosyal devleti savunanlar ile birlikte olmak için gerçekleşeceği karşılığını vermişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!