Kırtasiye Yardımı Nedir, Başvurusu Nasıl Yapılır?

33238 kopyalama ve kirtasiye
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okulların açılma tarihinin yaklaşmasının ardından milyonlarca öğrenci ve velinin gündeminde kırtasiye yardımı nedir konusu yer aldı. Özellikle veliler çocukları için kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır konusunu araştırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her eğitim öğretim yılında bir kez kırtasiye yardımı gerçekleştiriliyor.

Kırtasiye yardımı, ihtiyaç sahibi olan ailelere verilmektedir. İhtiyaç sahibi ailelere kırtasiye yardımı ücretsiz olarak yapılmaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına sadece birkaç gün kala kırtasiye yardımı araştırmaları başladı. Kırtasiye gereçleri için e-devlet üzerinden başvuru yapılmaktadır.

Başlıklar

Kırtasiye Yardımını Kimler Alabilir?

Kırtasiye yardımını kimler alabilir noktasında kırtasiye yardımı alabilmek isteyenlerin eğitim ve öğretim hayatlarının devam ediyor olması gerekiyor. Buna ek olarak vazife ve harp malullüğü aylığı almakta olanlar da bu yardımdan başvuru yapmaları halinde faydalanabiliyor. Bu hizmet neticesinde şehit veya gazi malullerine yılda bir kez olacak şekilde ödenecektir.

Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kırtasiye yardımı başvuruları, e- devlet platformu üzerinden gerçekleştirilecek. Veliler ve öğrenciler e-devlet sistemindeki başvuru ekranına giderek gerekli bilgileri eksiksiz dolduracak. Toplam kırtasiye yardımı 1300 TL’dir.

Kırtasiye Yardımı Ne Zaman Ödenecek?

Kırtasiye yardımlarının, 1 Eylül 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. YÖK ve aynı zamanda MEB sistemleri üzerinden öğrenim seviyesi ve durumu tespit edilecek. Buna göre hak sahipleri belirlenecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!