Kış Saati Uygulamasına Devam Edilecek Mi?

Kis Saati
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış saati ve Yaz saati uygulaması bilindiği gibi 2016 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınan bir kararla kaldırılmıştı. Gün ışığından daha fazla yararlanabilmek ve enerji tasarrufu sağlayabilmek amacıyla gerçekleştirilen uygulama, halen Avrupa ülkelerinde devam etmektedir. Ancak ülkemizde ise bu uygulamanın devam edip etmediği vatandaşlar tarafından merak edilmektedir.

Başlıklar

Kış Saati Uygulamasına Avrupa’da Devam Ediliyor

Kış saati uygulaması vatandaşların gündemine yine gelirken, “Saatler geri alınacak mı” sorusu her yıl olduğu gibi merak edilmektedir. Ülkemizde 2016 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınan bir kararla yaz ve kış saati uygulamaları kaldırılmıştı. Dolayısıyla, ülkemizde Avrupa ülkelerindeki gibi saatlerin ileri ya da geri alınması gibi bir uygulama bugün için söz konusu değildir. Türkiye’de kış ve yaz saati uygulaması 1940 yılından itibaren uygulanmakta idi. Ayrıca Türkiye’de yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle cep telefonlarının ve dijital saatlerin 1 saat geri ayarlanması zorunludur.

Yaz saati

Türkiye ile Bazı Ülkeler Arasındaki Saat Farklarına Dikkat

Öte yandan eski model bazı cihazlar kendisini kış saati uygulamasına göre 1 saat geriye aldı. Avrupa’nın Bugünden itibaren yaz saatine devam edilmesi nedeniyle Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile 3’e çıktı. Ancak bu günlerde söz konusu uygulama Avrupa’da da tartışma konusu olmaya başladı. Avrupa Birliği Komisyonu tartışmaların artması nedeniyle 2018 yılında saat değişikliği ile ilgili olarak AB kapsamında online bir anket başlattı. Ankete şu ana kadar 3 milyonu Almanya’dan olmak üzere yaklaşık 4.6 milyon kişinin katıldığı belirtiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!