Kivi Diyeti Zayıflatır Mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğu insan hızlı zayıflamak istemekte ve şok diyet uygulamaları araştırmaktadır. Bu konuda öner çıkanlardan bir tanesi ise kivi diyeti ismi verilen içerisinde kivi bulunan bir şok diyettir. Kivi diyeti ile 4 günde 2 kilo vermek vaat edilmektedir. Kivi diyetinin meşhur meyvesi kivi genellikle deniz seviyesinin 200 ila 6000 metre yüksekliğinde yetişebilen bir meyvedir. Anavatanı Çin olan bu meyve, meyve olarak tüketilmesinin yanında güzellik sektöründe de tercih edilmektedir. C, B, A gibi birçok vitamin ve minerali içerisinde barındıran kivi selüliti arındırmak, cildin toksinlerden arındırılması gibi kadınlar tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir. En önemli tercih edilme noktası ise hızlı bir şekilde kilo verdiriyor olmasıdır.

Başlıklar

Kivi Diyeti Nedir?

Kivi diyeti 4 gün boyunca sürmektedir. Her öğünde kivi tüketilmesi ile yapılan kivi diyetinde menü şu şekilde olabilir; kahvaltı olarak bir kivi, yoğurt ve tost ekmeği yenebilir. Öğle yemeği doyana kadar kivi ile beraber sebze çorbası, akşam yemeği ise bir kivi haşlanmış yumurta, et ya da sebze yemeği tercih edilebilir.  Kivi diyeti yapmak hızlı bir şekilde ödem atılmasını sağlamaktadır. Ancak 4 günden fazla yapılması tavsiye edilmemektedir. Ayrıca tekrar uygulanmadan önce dört gün boyunca beklenmesi gerekmektedir. Unutulmaması gereken nokta, kivi diyeti sırasında su ve şekersiz çay hariç diğer tüm içeceklerin tüketilmesi yasaktır. Ek olarak çok düşük kalorili bir beslenme süreci olmasından dolayı kişilerin doktorlarına danışmadan kivi diyeti yapmaları önerilmemektedir. Ayrıca aşırı tüketim sonucunda kişinin midesinde gaz ve şişkinlik oluşması muhtemeldir. E k olarak fazla tüketim ile alerjik reaksiyonların oluşabileceği dile getirilmektedir.

Kivi Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Kivi diyetinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kan şekerinin dengelenmesini sağlamaktadır.
  • Uyku düzeninin normale dönemsine yol açmaktadır.
  • Kivinin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile cildin beslenmesini sağlanmaktadır.
  • Astım hastalarına büyük faydaları bulunmaktadır.
  • Kanın pıhtılaşması engellenmiş olur.
  • Ciltte bulunan hücreler yenilenmeye başlamaktadır.
  • Kolesterolü olan bireyler de rahatlıkla tüketebilmekte ve faydalarını görebilmektedirler.
  • İçeriğinde potasyum olması dolayısıyla kalp sağlığına da iyi gelmektedir.

Kivi Diyeti ile Zayıflamak Mümkün Mü?

Kivi diyeti ile 4 günde 6 kilo dahi verebilenlerin olduğu görülmektedir. Ancak daha sonrasında hızlı bir kalori alımıyla verilen kiloların geri alınabileceği bilinmektedir. Bu yüzden çok önerilmeyen bir diyet çeşididir. Ancak kivi diyeti zayıflama üzerinde etkili demek doğru olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!