Kız Kulesi Yıkıldı mı? Kız Kulesi’ne Ne Yapılıyor?

maxresdefault 24
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihi neredeyse 2 bin yılı bulan ve yüzyıllardır gizemini koruyan İstanbul’un simgelerinden bir tanesi Kız Kulesi için son günlerde sosyal medya içerisinde farklı yorumlar yapılmaya başladı. Kız kulesi yıkıldı mı gibi sorular meydana gelmeye başladı.  

Başlıklar

Kız Kulesi Yıkıldı mı?

İstanbul Boğazı’nın incisi Kız Kulesi yenileme için etrafı kapatılmıştı. Tamamen örtüyle kaplanan Kız Kulesi için sosyal medyada bazı görüntüler paylaşıldı. Güneşin etkisiyle örtünün içerisinde hiçbir şey olmadığı görülmekte ve Kız Kulesi yıkıldı iddiaları bulunmaktaydı. Bu görüntüler karşısında İBB ve Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kısa süre öne başlatılan restorasyon sonucunda sosyal medyada paylaşılan görüntülerin asılsız olduğu dile getirildi. Arkası görünüyor ifadelerinin asılsız olduğu ve 2022 yılının sonunda restorasyonun biteceği vurgulandı. Ayrıca restorasyonda uzman isimler olan Prof. Dr. Feridun Çılı, Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ve Han Tümertekin’in görev aldığı dile getirildi.

Kız Kulesi’ne Ne Yapılıyor?

Restorasyon işlemleri için İstanbul Teknik üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi tarafından depreme karşı dayanıklı olmadığı vurgulanmış ve hocaların kontörlünde projelerin devam ettiği vurgulandı. Evrensel koruma ilkeleri kapsamında külah kısmının yapıdan uzaklaştırıldığı, özgün malzemesine uygun olarak yapılacağı eklendi. Ayrıca 2022 yılının sonuna doğru tamamlanacağı bildirildi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü restorasyon işlemleri sonucunda 2023 yılında Cumhuriyet’in 100.yılında müze olarak hizmet vermeye başlayacağı açıklaması yapıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!