Konut Desteği Kapsamına Eşi Vefat Etmiş Kadınlar Da Alındı

derya yanık
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konut desteği ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan yazılı duyuruda, eşi vefat etmiş sosyal yardım faydalanıcısı kadınlara yönelik olarak yeni bir desteğin hayata geçirileceği ifade edildi.

Başlıklar

Konut Desteği Tutarı 300.000 TL

Bakan Derya Yanık, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik konut destek programı kapsamında 2 bin 23 adet konut teslim edeceklerini ve toplamda ise 607 milyon TL bütçe ayrılarak hane başına 300 bin TL destek sağlanacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinden bugün yazılı açıklamada bulunan Bakan Derya Yanık, konut desteği projesinin kapsamına ilişkin olarak bilgiler paylaşarak, söz konusu destek kapsamında eşi vefat etmiş ve 18 yaş altı en az 3 çocuğa sahip olan sosyal yardım faydalanıcısı kadınların yararlanabileceğini belirtti. Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında belediyeler ve illerdeki hayırseverler ile işbirliği içerisinde olacaklarını aktaran Yanık, proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

konut destegi

Belediyeler ve Hayırseverler Destek Verecek

Eşi vefat etmiş ve sosyal yardım faydalanıcısı kadınlara yönelik konut desteği projesini hayata geçirdiklerini duyuran Bakan Yanık, desteğin konut yapımı veya satın alma şeklinde iki farklı yöntemle gerçekleştirileceğini ifade etti. Konutların 80 metrekare olacak şekilde inşa edileceğini belirten Bakan Yanık, konutların satın alınması halinde ise bu özelliğe yakın olanların başvuruları kabul edilecek. Bakanlık olarak konut başına 300 bin TL destek verileceğini belirten Yanık, ihtiyaç duyulan kaynağın ise belediyeler ve hayırseverler tarafından karşılanacağını aktardı. Konutların mülkiyetinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının olacağını belirten Yanık, hak sahiplerine ise bedelsiz kullanım hakkı vereceklerini kaydetti.

Başlangıç Olarak 4 İlde Protokol İmzalandı

Söz konusu programın ilk olarak büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere belediyeler ve hayırseverler ile işbirliği içerisinde hayata geçirileceğini belirten Yanık, buna yönelik olarak 78 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın bilgilendirildiğini duyurdu. Şu ana kadar Kahramanmaraş, Osmaniye, Bingöl ve Samsun olmak üzere 4 ilde işbirliği protokolünün imzalandığını aktaran Yanık, buna ek olarak konut desteği projesinin hayata geçirilmesi yönünde 67 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na arsa temini, proje bütçesi ve proje çalışmaları için ilave ek kaynak sağlanması konusunda protokol hazırlıklarına devam edildiği bilgisini verdi.

sosyal yardim 1

Destekten Yararlanma Şartları

Söz konusu destekten yararlanabilmek için şartlar da belirlendi. Buna göre;

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında faydalanıcısı olmak,
  • Eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az 3 çocuklu hane özelliğine haiz olmak kaydı ile diğer eşi vefat etmiş çok çocuklu aile özelliğine sahip olmak,
  • Konutların yapıldığı ilde ikamet etmek,
  • Bakanlığın Sosyal Konut Projesi de dâhil barınma yardımı programı içerisinde yürütülen ev yapım yardımı kapsamında destek almamış olmak.

Şartları aranacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!