Konut Satışları Düştü Ama Fiyatlar Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konut satışları oranı Temmuz ayından sonra yıllık temelde bakıldığında gerilemeye başlamıştır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Temmuz ayında yapılan satışların önceki yıla oranla %12,9 azalma yaşadığı görülmektedir. Bu durumda Ağustos ayında da düşüşler kaydedilmeye başlanmıştır.

Konut satışları İstanbul üzerinde 14 bin 350 konut satışı ile en yüksek paya sahiptir. Satış oranlarını %7,9 olarak Ankara ve %5,2 pay ile İzmir izlemiştir ve en yüksek satışlar burada gerçekleşmiştir.

Başlıklar

İpotekli Satışlarda Yaşanan Azalma

İpotekli konut satışlarında da azalmalar yaşanmıştır. Bu noktada Temmuz ayında %6,8 oranında bir azalma yaşanmıştır. Ayrıca toplam satış oranında ipotekli konut satışı %20,4 şeklinde yer almıştır. Ocak ve Temmuz aylarında geçen yıl ile aynı oranda ilerleyen konut satışı Temmuz ayında düşüşe geçmiştir. Özellikle yabancı müşterilere yapılan satışlarda da %12,4 şeklinde azalma yaşanmıştır.

Konut Satışı Düşse De Fiyat Artışları Durmuyor

Konut satışı Temmuz ve Ağustos aylarında düşmeye başlamıştır. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerle de düşüş kanıtlanmıştır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan konut fiyat endekslerinde konut satışları düşse de fiyat artışları görülmektedir. Konut Fiyat Endeksi Haziran ayında bir önceki yıla göre %9 şeklinde artış göstermiştir. Konut satışlarının azalması ile ortada birçok ilan ve yüksek fiyatlar kalmıştır. Bu noktada özellikle İstanbul’da satılmayı bekleyen oldukça fazla konut kalmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!