Köy Yaşam Merkezleri Hayata Geçiriliyor

Koy Yasam Merkezleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köy Yaşam Merkezleri‘ni önümüzdeki yılsonuna kadar tüm köylerde hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2000 Köy Yaşam Merkezi Açılış Töreninde konuştu. Beştepe millet kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2000 Köy Yaşam Merkezi Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi sıranın Türkiye Yüzyılı’nı adım adım inşa etmeye geldiğini vurguladı.

Başlıklar

“Köy Yaşam Merkezleri stratejik bir hamledir”

Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında yaptığı konuşmada 2023 yılını her bakımdan yeni bir dönemin mukaddimesine dönüştürmek istediklerini belirten Erdoğan, Türkiye Yüzyılı programının bu hedefin adeta çatısını kurmak olduğunu söyledi. Günümüz dünyasında ilerlemenin ilk göstergelerinden birinin eğitim-öğretimde alınan mesafe olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Köy Yaşam Merkezleri’ni eğitimde gelenek ve geleceği buluşturan stratejik hamlelerinden biri olarak gördüğünü belirtti. Bu merkezlerde gerçekleştirilecek kurslar ile kültür ve sanat faaliyetlerinin de yeni dinamizm katacağına inandığını söyleyen Erdoğan, gençleri yarının Türkiye’sine hazırlayacaklarını ifade etti.

Aile Okulu Projesi

Köylerde Düzenlenen Kurslar

Köylerde ve köy yaşam merkezlerinde düzenlenen 8 bin 507 kursa %72’sini kadınların oluşturduğu toplam 122 bin 664 vatandaşın katıldığını aktaran Erdoğan, kadınların kurslara daha fazla ilgi göstermesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Kursların yaygınlaşması ile köy ve mahalle okulu uygulama bahçeleri ve arazilerinde Tarım Bakanlığı’nın desteği sayesinde üretim yapılacağını belirten Erdoğan, bu üretimden elde edilen gelirlerin ise merkezlerin ihtiyaçları için kullanılacağını söyledi.

2022 Mart ayından bugüne 400 bini aşkın vatandaşın Aile Okulu Projesi‘ne katıldığını aktaran Erdoğan, bundan sonra gerek mevzuat düzenlemeleri ile gerekse bu tür projeler vasıtasıyla aile müessesesini korumayı sürdüreceklerini belirtti. Eğitim konusunda ulaştıkları noktayı önemsediklerini, ama yeterli bulmadıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut kazanımların üzerine yenilerini eklemenin mücadelesini verdiklerini vurguladı. Dünyanın gidişatını göz önüne alarak yeni durum ve şartlara ayak uydurmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, Türkiye’nin ihtiyaçları ve vatandaşın talepleri doğrultusunda gereken her türlü adımı attıklarını ve atacaklarını ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan 1

“Köylerin rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz”

Açılışını gerçekleştirdikleri Köy Yaşam Merkezleri’nin geçmişle geleceği meczetme çabalarının bir ürünü olduğunu belirten Erdoğan, bu merkezler vasıtası ile Anadolu irfanının en saf halini temsil eden köyleri günümüzün imkân ve araçlarıyla yarına hazırladıklarını söyledi. Bilgi ve teknolojik gelişmeleri köylere taşıyıp ihtiyaç duydukları eğitimi sağlayarak köylerin rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerine işaret eden Erdoğan, kullanılmayan köy okulu binalarını, anaokulu, ilkokul ve halk eğitim merkezlerine dönüştürerek aktif eğitim birimleri haline getirdiklerini söyledi.

Köy Yaşam Merkezleri’nde çocuk, genç ve yetişkinin aynı zamanda aynı mekânda eğitim görmesini sağlayarak hayat boyu öğrenmenin felsefesini benimsetmek istediklerini dile getiren Erdoğan, açılışını gerçekleştirdikleri 2000 yerle birlikte önümüzdeki yılsonuna kadar tüm köylerde bu merkezleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Muhtarlara bu süreçte önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Erdoğan, onlardan vatandaşları bu merkezlere yönlendirmelerini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Aydın, Bingöl, Trabzon ve Sakarya ile canlı bağlantı gerçekleştirildi. Daha sonra ise 2 bin Köy Yaşam Merkezi toplu açılışı yapıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!