KPSS 2022 Sınav Tarihleri Belli Oldu mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS 2022 sınav tarihleri, sınavın iptal edilmesi sonrasında sınava girecek adaylar tarafından merak ediliyor. Geçen günlerde ÖSYM tarafından iptal edilen KPSS Lisans sınavının oturumu sonrasında ön lisans ve ortaöğretim oturumları için de ne yapılacağı adaylar tarafından merakla bekleniyor.

KPSS Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Bazı oturumlara dönük sınavların ne zaman yapılacağı ÖSYM takvimine göre şu şekilde belirlendi;

2022 – KPSS DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ TESTİ (DHBT)

SINAV TARİHİ: 27.11.2022

BAŞVURU TARİHİ: 07.10.2022 – 17.10.2022

Bu kapsamda henüz diğer sınavlara dönük olarak sınav takvimi netleşmiş durumda değil. Bu kapsamda ön lisans, ortaöğretim ve lisans oturumlarının hangi tarihte yapılacağına yönelik bilgiler de ilerleyen süreçte açıklanacak.

ÖSYM’nin konuyla ilgili olarak yaptığı en son açıklamada “ÖSYM sınav takviminde yer alan 2022 KPSS Lisans Alan ve 2022 KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi ÖABT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül 2022’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından girecekleri yeni sınavlar için herhangi ücret talebinde bulunulmayacaktır,” denilmişti.

Adaylar ise bu açıklama kapsamında çeşitli soruların yanıt bulmasını bekliyor. Bunlar arasında öncelikli olarak 17 Eylül tarihinde sınavın başlayacağı mı yoksa bu tarihte yeni sınav tarihi mi açıklanacağı şeklinde soru işareti oluşmuş durumda. Oluşan bu soruların ÖSYM’nin yakın tarihte yapacağı açıklama ile ortadan kalkması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!