KPSS Branş Sıralaması ÖSYM Tarafından Açıklandı

KPSS Brans Siralamasi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS branş sıralaması ile ilgili olarak ÖSYM tarafından açıklama yapıldı. Yakın bir süre önce açıklanan KPSS lisans sonuçlarının ardından KPSS branş sıralaması ile ilgili olarak da ÖSYM tarafından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapıldı.

Başlıklar

KPSS Branş Sıralaması ÖSYM’nin Sitesinden Öğrenilebilecek

KPSS lisans sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanmıştı. Bugün ÖSYM tarafından KPSS lisans branş sıralaması açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda; 2022 Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamalarının ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne yansıtıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca adayların ÖSYM’nin internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebilecekleri kaydedildi. Branş bazında sıralama işlemlerinin yerleştirme işlemlerine hiçbir etkisi bulunmamaktadır.

OSYM

ÖSYM Açıklama Yaptı

Branş bazında sıralamaların adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş olduğu ifade edilen açıklamada; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmet olduğu belirtildi. Görüntülenen sayfanın belge niteliği taşımadığı vurgulanan duyuruda, her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgilerin esas alınacağı belirtildi. Ayrıca, branş bazında sıralama işlemleri adayların ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibarıyla aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibarıyla sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmış olduğu açıklandı.

MEB tarafından gerçekleştirilen öğretmen alımlarında ise KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmakta. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenliğe atanacakların sıralamaları; alanlara göre mezun oldukları yükseköğretim programları, mezun oldukları yıllar ve öncelikleri, TTK kararlarına göre kontrol edilerek adayların alan bazındaki başvuruları esas alınarak belirlenmekte. Bu sebeple öğretmen adaylarının branş bazında sıralama bilgilerini kontrol ederken bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!