KPSS İptal Edilecek mi, KPSS İptal Olur mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS iptal edilecek mi sorusu son saatlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. 31 Temmuz’da yapılan 2022 KPSS’nin ardından sosyal medyada gündeme gelen bir yayınevinin denemelerinde soruların daha önceden çıktığı iddiası üzerine KPSS’nin iptali talep ediliyor.

KPSS İptal Olur mu?

Geçen Pazar günü yapılan KPSS için yüz binlerce aday ter döktü. Ancak dün sosyal medyada gündeme gelen ve kısa sürede büyüyen soruların sızdırıldığı iddiası sonucunda sınava gölge düştü. Bir yayınevinin deneme kitaplarında yaklaşık 20 adet sorunun şıkları da aynı olacak şekilde yayınlanmış olması sınava girenlerin tepkisini çekti ve bundan haberdar edilenlerin sınava çok daha kolay şekilde hazırlandıkları savunuldu.

ÖSYM dün önce herhangi bir sorun olmadığını belirtse de sonrasında Cumhurbaşkanlığı tarafından inceleme başlatıldığı açıklandı. Bunun ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün de bugün açıklanan Resmi Gazete kararı ile birlikte görevden alındı. Aygün açıklama yapmadı.

Sınava katılanlar için merak edilen KPSS iptal olur mu sorusuna ise şimdilik yanıt vermek olanaklı değil. Ancak son olarak 2010 yılında da soruların sızdırıldığı gündeme getirilmiş, yapılan inceleme sonucunda ise sınavın iptalini gerektiren bir durum olmadığı belirtilmişti. Bu durumda da 2022 KPSS için sınavın iptal edilmesi çok düşük bir olasılık olarak görülüyor. Ancak yapılacak incelemenin sonucunu beklemek sınava katılanlar için en doğru çözüm olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!