KPSS Ön Lisans Sonuçları ÖSYM Tarafından Açıklandı

KPSS On Lisans
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS ön lisans sonuçları ÖSYM tarafından adayların erişimine açılıyor. 2022 KPSS ön lisans tercih kılavuzu ise henüz yayımlanmadı. Sınava katılan adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM AİS ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile erişebilecekler.

Başlıklar

KPSS Ön Lisans Sonuçları

KPSS ön lisans sonuçları 3 Kasım 2022 tarihinde saat 10:00’dan itibaren erişime açılacak. Devlet memuru olarak çalışmak isteyen binlerce ön lisans mezununun katıldığı KPSS ön lisans sınav sonuçlarına ilişkin puanlar ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden erişime açılıyor. Sınav sonuç belgeleri basılı olarak adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgileri içerisinde adayların testlerde verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ile birlikte KPSS puanları da yer alıyor. ÖSYM internet sitesinde yayınlanan sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM tarafından cevabının değişmesi gerektiği belirlenen soruların bulunması halinde güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama tekrar yapılacak. Testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklı olarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri de Tablo 2’de yayınlandı. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklar. Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirildi.

Adaylara ayrıca, sorulara verdikleri cevapları ve doğru cevaplarını sonuç ekranından görebilecekler. Adaylar cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında ise her bir soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı da görebilecekler. Sorular, adayların sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek dizilimindeki gibi görüntülenecektir. Söz konusu sonuç sayfasında adayların testlerde elde ettikleri toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da yer alacak.

OSYM 1

KPSS Puan Hesaplaması

Tablo-2’de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir. Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacak. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar ve giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları ise atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklar.

KPSS Ön Lisans Tercih Kılavuzu

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacak. Bu kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacak. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet üzerinden yapacaklar. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ise ÖSYM’nin internet sitesinden duyurulacak. Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacak. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması durumunda ise yaşı büyük olanlara öncelik tanınacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!