KPSS Ortaöğretim Başvuru Ekranı Erişime Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok adayın günlerdir beklediği KPSS ortaöğretim başvuruları başladı. Başvuru ekranı adayların başvurularını gerçekleştirebilmeleri için erişime açıldı. Adayların ÖSYM üzerinden gerekli tüm alanları doldurması gerekli oluyor. Bunun ardından 130 TL olarak belirlenen başvuru ücretinin ödenmesi gerekiyor.

Başlıklar

KPSS Ortaöğretim Başvuru Tarihleri

Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları, 1 Eylül itibari ile başladı. Başvurular 13 Eylüle kadar devam edecek. Adaylar ÖSYM platformu üzerinden gerekli bilgileri dolduracak ve ardından da sınav ücreti ödenecek. Tüm bu aşamalardan sonra sınav başvurusu tamamlanmış olacaktır.

Sınava girmek isteyen adaylar,  ortaöğretim KPSS başvuru sürecinde rehbere ve başvuru formuna ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr ​​adresinden ulaşabilirler. Kılavuzlar dağıtılmayacak veya satılmayacaktır. Son başvuru tarihine kadar başvurmayan adaylar, daha sonraki bir başvuru tarihinde sınava kayıt yaptırabilirler. Geç kayıt tarihi kaydı için, sınav ücretinin ÖSYM’nin web sitesindeki ‘ÖDEMELER’ alanından kredi/banka kartı ile ödenmesi gerekmektedir. Geç kayıt tarihinde %50 ücret artışı ödenecektir. Bankalardan herhangi bir şekilde ücret ödemesi yapılmamalıdır.

KPSS Ortaöğretim Sınav Merkezleri

KPSS ortaöğretim sınav merkezleri ve sınav kodları ÖSYM tarafından yayımlanmış olan kılavuzdaki tablolarda belirtilecektir. Adaylar ilk sınav merkezi için tercih edilen alana il veya ilçe sınav merkezi adresini, ikinci sınav merkezi için tercih edilen alana sistem onaylı sınav yerlerinden birini girerler. Bu noktalar dışında herhangi bir sınav merkezi tercihi yapılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!