KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

kpss
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS sonuçları için sınava giren binlerce adayın heyecanlı bekleyişi devam ediyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile birlikte KPSS lisans, ÖABT ve alan bilgisi sınavlarının sonuç tarihleri de belli oldu.

Sonuçlara ilişkin olarak ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, sınav sonuçlarının 21 Ekim 2022 tarihinde erişime açılacağı duyuruldu. Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarının ardından ÖSYM tarafından duyurulan takvime göre KPSS lisans sonuçlarının 21 Ekim Cuma günü açıklanacağı belirtildi.

oabt

Başlıklar

ÖABT Sınav Sonuçları

Daha önceki sınavın iptal edilmesinin ardından 24-25 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen 2022-Lisans Sınavı sonuçları 21 Ekim’de ve 2022-Ön Lisans Sınavı sonuçları ise 3 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak. Ayrıca, ÖSYM sınav sonuç takvimine göre 2 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav sonucu da yine aynı şekilde 21 Ekim 2022 tarihinde duyurulacak.

osym

KPSS Sınav Sonucu Sorgulama

Sınava katılım sağlayan adaylar ÖSYM sonuç sayfası üzerinden T.C. kimlik no ve ÖSYM şifreleri ile ya da ÖSYM’nin e-Devlet uzantısı üzerinden e-Devlet şifreleri ve T.C. kimlik numaraları sayesinde giriş yaparak KPSS sonuçları bilgisini öğrenebilecekler. Adaylar ayrıca, sınav sonuçları ile birlikte aldıkları puanı, doğru ve yanlış cevap sayılarını da öğrenebilecekler. ÖSYM’nin sonuç sayfasında yayınlanan sınav sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM tarafından adaylara yönelik olarak sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak için Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi işlemi hizmete sunuldu. Bu kapsamda sınav sonuç belgelerinin en alt kısmına sistem tarafından rastgele üretilen bir sonuç belgesi kontrol kodu basılıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. KPSS Ön Lisans Sonuçları ÖSYM Tarafından Açıklandı » Teyakkuz Haber 4 Kasım 2022, 08:16

    […] mezununun katıldığı KPSS ön lisans sınav sonuçlarına ilişkin puanlar ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden erişime açılıyor. Sınav sonuç belgeleri basılı olarak adayların […]

    Cevapla
Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!