Kraliçe Elizabeth Öldü! Kraliçe Elizabeth Kimdir?

thumb 1920 694606
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edinilen bilgilere göre Kraliçe Elizabeth, 96 yaşında yaşamına veda etti. Bir süredir sağlık sorunları ile uğraşmakta olan Kraliçe II. Elizabeth, tıbbı gözetim altında tutuluyordu. Bu gelişmeler sonrasında ise Kraliçe Elizabeth kimdir, Kraliçe Elizabeth neden öldü gibi sorular gündeme oturdu.

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Kraliçe’nin geçtiğimiz gün öğleden sonra vefat ettiği duyuruldu. Kraliçe II. Elizabeth’in ölüm ilanı akşam saatlerinde “Londra Köprüsü Çöküyor” sloganıyla duyuruldu. Buckingham Sarayı’ndaki bayrak, Kraliçe’nin ölümünün ardından yarıya indirildi. Kraliçe’nin cenazesinin bugün Londra’ya nakledilmesi planlanıyor. Kraliçe’nin ölümünden sonra İngiltere Kralı olan Charles, mesajında ​​şunları yazdı: “Kraliçe’nin ölümü bu ülkede, ulus camiasında ve dünyadaki pek çok kişi tarafından hissedilecek. Değişim sürecinde Kraliçeye olan sevgi ve saygı ben ve ailemi teselli edecek.”

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson da paylaşmış olduğu mesajında herkesin derin bir üzüntü yaşadığını ifade etti.

Kraliçe Elizabeth Kimdir?

II. Elizabeth, Elizabeth Alexandra Mary Windsor. D. 21 Nisan 1926’da doğdu. İngiltere Kilisesi’nin Komünyon Başkanı ve Yüksek Valisiydi ve 6 Şubat 1952’de tahta çıktığında, Komünyon Başkanı oldu ve yedi ulusun (Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda) kraliçesi oldu. 956’dan 1992’ye kadar, bölgeler bağımsızlaştıkça ve bazı krallıklar Cumhuriyetleştikçe krallıkların sayısında değişiklikler oldu. Kraliçe II. Elizabeth, Dünyanın en eski hükümdarı ve İngiltere’nin en uzun süre mevcut olan hükümdarıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!