Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taksitli kredi kartı borcu, bankanın belirlediği şartlara göre borcun muaccel olduğu banka aracılığıyla yapılır. Bu nedenle her bankanın başvuru yönteminde farklılıklar olabilmektedir. Ancak çoğu bankanın kredi kartı ödemelerini yaparken kişinin aylık gelir durumunun temel kriter olarak alındığı söylenebilir.

Hal böyle olunca kredi kartı borç servisi ile borç konsolidasyon kredileri arasındaki en büyük fark, kredi notu düşük olsa bile mevcut bankaların kredi kartı borç servisi yapıyor olmasıdır. Bunun nedeni, bankalar tarafından kredi kartı borçlarının diğer krediler kadar kötü olmasının istenmemesidir.

Başlıklar

Taksitli Nakit avans ile Kredi Kartı Borcu Yapılandırma

Kredi kartı borcu kredi kartları ile yapılandırılabildiği gibi nakit avans ile taksitli olarak da ödenebilmektedir. Bu durumda, aylık %1,80’e varan akdi faiz oranı ile 12 aya kadar taksit imkanı mevcuttur. Ancak bazı bankalar kredi kartınızın yeterli kredisi olması durumunda 15.000 TL’ye kadar taksitli nakit avans imkânı sunmaktadır. Bu nedenle mevcut kredi kartı borcu bulunan kimselerin taksitli nakit avans kullanımı konusunda bankalarına danışmalarında fayda vardır.

Kredi Kartını Yapılandırma

Kredi kartı borcu yapılandırma işlemi için bankaların müşteri temsilcileri ile iletişime geçmeniz sizin işlemleri çok daha kısa süreler içerisinde gerçekleştirebilmesine olanak tanıyor. Buna ek olarak mobil bankacılık uygulamalarındaki kredi kartı ayarları kısmından da borç direkt taksitlendirilebiliyor. Bu işlemin ardından taksit tarihleri sizlere sunuluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!