Kredi Kartı Risk Sorgulama Nasıl Yapılır? Kredi Kartı Olanlar İçin Önemli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi kartı risk sorgulama ile kişilerin son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilerini ya da halen aktif olan kredilerini detaylı bir şekilde öğrenme imkânı bulunmaktadır. Ayrıca risk raporu alındığında bireysel kredili ürünlerin geçmiş dönem verileri üzerinden oluşturulan kredi notu da öğrenilebilmektedir.

Başlıklar

Kredi Kartı Risk Sorgulama Adımları

Kredi kartı risk sorgulama işlemeli için Findeks üzerinden risk raporu alınabilmektedir. Ayrıca kredi notu sorgusu da yapılabilmektedir. Findeks Kredi kayıt bürosuna sit bir markadır. Burada belirli bir ücret karşılığında kredi notu öğrenilmesi mümkündür.

Risk raporu almak için Findeks internet şubesi ya da mobil şubesinin kullanılması mümkündür. Burada bulunan paylaşım ayarlarının kullanılması ile ön onay verilebilmektedir. Ayrıca Findeks mobil şube ya da internet şubesi üzerinden kişinin bilgilerinin girilmesi ile kişiye SMS atılması da mümkündür.

Ayrıca risk raporu bankaların internet şubelerinden kredilem kısmında bulunan kredi risk raporu seçeneğinden de öğrenilebilmektedir. Bunun dışında bankamatiklerden de öğrenilmesi mümkündür.

Risk Sorgulaması Ne İşe Yarar?

Kredi kartı risk sorgulaması ile kredi notunun öğrenilmesi mümkündür. Bunun dışında kredi notundaki değişimler görülebilir. Kaç adet kredili ürüne sahip olunduğuna bakılabilir. Ayrıca bankada bulunan kredili ürünlerin toplam limit ve borç bilgilerine ulaşılması mümkündür. Kredi kartı risk sorgulaması ile geçmiş ödeme performansına da ulaşılmaktadır. Oldukça kolay bir şekilde alınan risk raporu ile kullanıcıların ödeme alışkanlıklarını da takip etmesi mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!