Kripto Para Konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mesajlar

kripto para
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Blokzincir İstanbul programına katıldı ve burada yaptığı konuşmada teknolojik gelişmelere ilişkin olarak önemli mesajlar verdi.

Başlıklar

Kripto Para Değerlendirmesi

İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda düzenlenen Blokzincir İstanbul programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası’nın kripto para konusunda çalışma yürüttüğü bilgisini verdi. Teknolojik konulara ilişkin olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, test satışı gerçekleştirilen balistik füze Tayfun ile ilgili olarak da önemli mesajlar verdi.

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi dijital dönüşüm alanında da AKP imzasının olacağını vurgulayan Erdoğan, internette fiber altyapı konusunda çalışmaların biraz yavaş ilerlediğini kabul etti. Bu çalışmaları hızlandırmak gerektiğinin farkında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde bu konuda da çok önemli adımları hızla hayata geçirmiş olacaklarını söyledi.

Erdogan 5

Kripto Para ve Blokzincir Mesajları

Cumhuriyetin 99. yıl dönümünde yapılacak olan törende yerli TOGG otomobilinin de sergileneceğini belirten Erdoğan, yerli otomobilin ülkenin teknolojide geldiği seviyenin sembollerinden olduğunu ifade etti. Blok zincir teknolojisi kullanan ülkelerden biri olmak istediklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkaları tarafından açılan sanal evrenlerde yer almaya çalışmak yerine bizzat kendi evrenimizi kurmanın peşinde olduklarını söyledi.

Dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade bizzat bu teknolojiyi kullanan ülke olmak istediklerini belirten Erdoğan, Merkez Bankası bünyesinde kripto para ile ilgili bir çalışma yürütülmekte olduğu bilgisini verdi. Yeni yönetim sistemini kurarken dijital dönüşüm ofisine de yer verdiklerini ifade eden Erdoğan, çeşitli şehirlerde teknoloji merkezlerinin açılışlarını bizzat yaptıklarını söyledi. Siber dünya kavramının genişlerken Türkiye’yi de çağın önüne getirecek gelişmeleri hazırlayacaklarını söyleyen Erdoğan, hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yönelen gençlere ise; Blokzincir teknolojilerinin geliştirilmesinin içinde yer alarak daha büyük ve madeni para mecralarına yönelmelerini tavsiye etti.

Tayfun fuzesi

Tayfun Füzesi Mesajı

Yıllık yaklaşık 250 milyon dolar olan savunma sanayi ürünleri ihracatının 3 milyar doların üzerine çıkardıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 62 savunma sanayi projesinden 750’nin üzerinde proje ve 5,5 milyar dolar bütçeden 75 milyar dolar bütçeye çıktığını belirtti. Artık Türkiye’nin Tayfun füzesi gücüne sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, bu gelişmelerin ise bir yerlere mesaj ilettiğini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!