Kripto Sektörünün Çöküşü Ne Zaman Duracak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasına yatırım yapanlar özellikle son zamanlarda gözlerini ekranlarından alamıyor. Kripto para birimleri kısa sürede sert bir şekilde düşmeye başladı ve düşmeye devam ediyor. Fed’in faiz oranlarını 50 baz puan artırmasının ardından kısa vadeli küçük kazançlarla desteklenen varlıklar ters yönde para kaybetmeye başladı. Tüm bunların üzerine yatırımcılar ise kripto sektörünün çöküşü ne zaman duracak, gidişat ne olacak gibi sorular ile boğuşmaya başladı.

Birçok yatırımcı, uzmanların sosyal medyada bir takım teknik analizler ve grafikler yayımlaması, tavsiyeler vermesi ile varlıklarını kaybetti. Bitcoin 2022 yılı sonuna kadar çok yüksek bir değere ulaşacağını iddia etmekte olan uzmanlar, düşüş karşısında sessiz kalıyor. Yatırımcılar ise kayıplarını yakından izliyor.

Fed varlık satın aldıkça, bilanço otomatik bir şekilde genişler. Benzer şekilde, Fed varlık sattığında bilançosunu küçültür. Ancak Fed, bilançosunu süresiz olarak büyütebilir, ancak süresiz olarak küçültemez.

Sonsuza Kadar Süremez

Pek çok uzman tarafından kripto sektörünün bu denli düşüş yaşamasında Fed’in etkisi olduğu ve buna ek olarak yanlış yönlendirmeler olduğunu düşünüyor. Ancak tüm bunlara rağmen her daim düşüş halinde olamayacağı da öne sürülüyor. Uzmanlar sonsuza kadar bu durum devam edemeyeceğini belirtiyor. Önemli olan ise sabırlı ve titiz bir süreç şeklinde bu sürecin yönetilmesi oluyor. Kripto sektörünün çöküşü ve zamanının sona ermesi ise Eylül ayı itibari ile bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!