Kritik Kabine Toplantısı Bugün! Hangi Borçlar Silinecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması bekleniyor. Kritik kabine toplantısı bugün tartışılacak konuları arasında icralık ve hacizlik 2 bin TL’ye kadar olan borçların silinmesine dair yasal düzenleme konusu yer alıyor. Ayrıca ucuz konut kampanyası da tartışılacak konular arasında yerini alacak. Eylül ayında yapılacak ilk toplantı olacak olan Kabine toplantısında Yunanistan gerilimini, ekonomide son durum gibi konular da yer alacak.

Başlıklar

Hangi Borçlar Silinecek

Beştepe Külliyesi’nde yapılacak olan kritik kabine toplantısına Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecektir. Özellikle dar gelirli vatandaşların rahatlatılmasına dair adımlar atılacak. Dar gelirliye ekonomik destek sağlayan adımlar uzun zamandır hükümetin gündem konuları arasında yer alıyor. Yeni yasama yılının açılması ile bu konular asında icralık, hacizlik olmuş bazı borçların silinmesine dair yasal düzenleme gerçekleşeceği de ekleniyor. Özellikle elektrik, doğal gaz, su gibi sözleşmelerden kaynaklı borçların silinmesi silinecek borçlar arasında yerini alıyor.

Borçların Silinmesi Hangi Tarihleri Kapsayacak

Silinecek toplam borç miktarının 30 milyar TL’ye yaklaşacağı düşünülmektedir. Yürürlük tarihine ilişkin kararlar yapılacak toplantı sonrasında ortaya çıkacak. Ancak 15 Ağustos ve öncesine ait borçların silineceği çalışma arasında yer alıyor. Ayrıca çalışmanın 6 milyon kişiyi kapsayacağı da düşünülmekte. Yürürlüğe girecek olan yasanın TBMM gündemine gelmesi ve oylanması gerekiyor. Ancak kesin sonuçların alınması için toplantının sonuçlanması ve önümüzdeki günlerde kararların açıklanacağı bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!