Kulak Zarı İltihabı Nedir, Nasıl Geçer?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kulak zarı iltihabı ya da daha yaygın olan adı ile orta kulak iltihabı; kulak zarının arka kısmında yer almakta olan ve de işitmeyi sağlayan küçük kemik yapılarının titreşim içerisine girdiği alanda bir iltihap ile karşı karşıya kalması durumudur.

Başlıklar

Orta Kulak İltihabı Nasıl Geçer

Orta kulak enfeksiyonu nasıl geçer noktasında; orta kulak enfeksiyonu, kendi kendine geçebilen veya kötüleşebilen bir durumdur. Enflamasyon genellikle 1-2 hafta içinde kendi kendine düzelir. Antibiyotik tedavisi ile bu süre kısalır. Ağrı bir veya iki hafta devam ederse, yerel sağlık uzmanınıza görünmeniz mantıklıdır. Bu durumlarda kulak zarındaki küçük bir delikten bir tüp sokulur. İstenmeyen nemi çekerek orta kulağın havalandırılmasını ve ortadan kaldırılmasını sağlar.

Orta Kulak İltihabının Belirtileri

Orta kulak enfeksiyonlarının daha çok çocuklarda meydana gelmiş olduğu gözlemlenir. Ortakulak iltihabı belirtileri yaş grubuna göre değişir. Farklı otitis media türleri vardır. Akut otitis media, efüzyon otitis media, kronik otitis media. Semptomlara bakılırsa, bu tiplere bağlı olarak hastalığın doğası ortaya çıkar. Tedavi ayrıca orta kulak iltihabının tipine de bağlıdır. Akut otitis media ani ağrıdır. Kızarıklık ve şişliği ateş takip eder. Salgı (sıvı) orta kulak iltihabında orta kulakta sıvı bulunur. Tüm bunlara ek olarak belirtiler ise:

  • Kulakta şiddetli bir kaşınma
  • Huzursuz ruh halleri
  • Uykusuzluk
  • İşitme problemleri
  • Kulakta akıntı durumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!