Kurdeşen Belirtileri Neler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurdeşen belirtileri arasında ani kaşıntı en önemli sebeptir. Ancak buradaki kaşıntının anlık ve kısa süreli olması kurdeşen olunduğunu göstermez. Çeşitli vücut bölgelerinde sürekli kaşıntı ya da kaşınma isteği beliriyorsa bu durumda kurdeşenden söz etmek mümkün olacaktır. Kurdeşen belirtileri şu şekildedir;

  • Şiddetli ya da sürekli hafif kaşınma,
  • Deride farklı bölgelerde ve boyutlarda olan kabarmalar,
  • Cildin farklı bölgelerinde görülen kızarıklık,
  • Farklı bölgelerde meydana gelen şişlik

Kurdeşen belirtileri olarak görülmektedir. Genelde akut kurdeşen denilen kurdeşen türünde şişlik ve fazla kızarıklıklar birkaç saat içinde kendiliğinden geçer. Ama kurdeşen için gerekli tedavi yöntemleri sağlanmadığında durum kronik hale gelecek ve önemli sağlık sorunlarına yol açacaktır.

Kurdeşen Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kurdeşen tedavisi için öncelikle kurdeşene neyin sebep olduğu bilinmelidir. Genelde kurdeşen başka bir hastalığın bir yansıması olarak görülmektedir. Bu yüzden öncelikle bu hastalıkların tespiti yapılması gerekmekte, hastalıkların tedavisi sayesinde de kurdeşenden kurtulmak mümkün olmaktadır. Bunun dışında akut kurdeşen yani sebepsiz yere kurdeşen görüldüğü durumlar için hekim kontrolünde öncelikle ilaç tedavisi başlatılmaktadır.

İlaç tedavisi sonuç vermediği durumlarda ise cilt ile ilgili detaylı analizlerin yapılması gerecektir. Kurdeşenin aynı zamanda alerjiler ile de karıştırılmaması gerekmektedir. Alerjiler çoğunlukla geçmezken, kurdeşen doğru yöntemler ile tedavi edilebilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!